serreslife

Στους τέσσερις φαίνεται ότι «κλειδώνει» ο αριθμός των βουλευτών Σερρών που δεν πρόκειται να ψηφίσουν τον υποψήφιο πρόεδρο της Δημοκρατίας που πρότεινε η Κυβέρνηση. Εξ ορισμού αρνητικές, θεωρούνταν οι ψήφοι της Αφροδίτης Σταμπουλή (ΣΥΡΙΖΑ) και του Αρτέμη Ματθαιόπουλου (Χρυσή Αυγή). Σε αυτές ήρθαν να προστεθούν και εκείνες της Μαρίας Κόλλια – Τσαρουχά (ΑΝ.ΕΛ.) και Μάρκου Μπόλαρη (ανεξάρτητος) που με δηλώσεις τους ξεκαθάρισαν ότι εμμένουν στο «όχι» αναφορικά με την προεδρική εκλογή.

4 στους 7 βουλευτές Σερρών ψηφίζουν «όχι» για Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Οριστικοποιείται στους τέσσερις ο αριθμός των βουλευτών Σερρών που πρόκειται να καταψηφίσουν τον προτεινόμενο από την Κυβέρνηση, υποψήφιο πρόεδρο της Δημοκρατίας.
Εξ αρχής, οι αρνητικές ψήφοι της Αφροδίτης Σταμπουλή (ΣΥΡΙΖΑ) και του Αρτέμη Ματθαιόπουλου (Χρυσή Αυγή), θεωρούνταν δεδομένες. Το ενδιαφέρον λοιπόν στρεφόταν –όπως και πανελλαδικά- στους Ανεξάρτητους Έλληνες, τη ΔΗΜΑΡ και τους ανεξάρτητους βουλευτές/
Μετά τη Μαρία Κόλλια – Τσαρουχά (ΑΝ.ΕΛ.) που οι δηλώσεις της στα πανελλαδικά μέσα ενημέρωσης είχαν αρχικά παρερμηνευθεί, όμως η ίδια ξεκαθάρισε πως θα ψηφίσει «όχι» και ο Μάρκος Μπόλαρης επανέλαβε και αιτιολόγησε τη δική του αρνητική ψήφο.
Σε χθεσινή του συνέντευξη στο Ράδιο Ε-103 των Σερρών, ο ανεξάρτητος βουλευτής τόνισε ότι «εδώ και έξι μήνες η τοποθέτησή του ήταν ένα ξεκάθαρο ‘όχι’».

«Να αλλάξει η πολιτική…»

«Είναι περίπου έξι μήνες που από πλευράς της Κυβέρνησης γίνεται μια διαχείριση σε σχέση με την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, όχι στο Πολιτειακό επίπεδο, γιατί τότε θα έπρεπε να συζητάμε ποιος είναι ο καταλληλότερος για τη θέση του Προέδρου. Επελέγη αμέσως μετά τις ευρωεκλογές, το θέμα να αποτελέσει σημείο πολιτικής τριβής και πολιτικής διαμάχης», διευκρίνισε ο κ. Μπόλαρης.
«Η συγκεκριμένη διαμάχη», τόνισε, «γίνεται για το αν θα ψηφισθεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας προκειμένου να παραταθεί ο βίος της παρούσας Κυβέρνησης και η συνέχιση της πολιτικής που ακολουθείται. Αυτή η πολιτική πρέπει να αλλάξει γιατί τα αποτελέσματά της τα βιώνουμε στους δείκτες που μετρούν τα κοινωνικά προβλήματα, όπως της ανεργίας, των νεόπτωχων, των δεκάδων χιλιάδων νέων επιστημόνων που έφυγαν στο εξωτερικό».

«Εξαίρετος ο Δήμας, αλλά…»

Αναφορικά με το πρόσωπο του κ. Δήμα, ο Σερραίος βουλευτής τόνισε ότι προσωπικά τον θεωρεί «εξαίρετη προσωπικότητα». «Εγώ τον τιμώ για τη διαδρομή του και στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Όμως ο πρωθυπουργός, θέλοντας να δώσει ένα βηματισμό για το μήνυμα της προεδρικής εκλογής, επιχείρησε να περιχαρακώσει τον πολιτικό του χώρο».
Εξηγώντας, ο κ. Μπόλαρης επισήμανε πως «ο πρωθυπουργός πάει σε μια διαδικασία πόλωσης, όχι συναίνεσης που χρειάζεται αυτή τη στιγμή ο τόπος. Γι’ αυτό επέλεξε τον αντιπρόεδρο του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας και όχι μια προσωπικότητα άλλου χώρου, όπως είχε κάνει ο Ανδρέας Παπανδρέου πριν είκοσι χρόνια με τον Κωστή Στεφανόπουλο και ο Κώστας Καραμανλής πριν δέκα χρόνια με τον Κάρολο Παπούλια».
Αναφορικά με το ενδεχόμενο εκλογών και την προσωπική του θέση σ’ αυτές, ο κ. Μπόλαρης τόνισε πως «το πρόβλημα με την κρίση είναι τεραστίων διαστάσεων. Χρειάζεται μια συστράτευση, συμπαράταξη, συνέργειες από το δημοκρατικό χώρο, για να αντιμετωπίσει η χώρα το μεγαλύτερο πρόβλημα που κληθήκαμε να αντιμετωπίσουμε μετά τον εμφύλιο».

Διαβάστε επίσης:

  • Τα Πόθεν Έσχες των Σερραίων πολιτικών Στη δημοσιότητα δόθηκαν τα πόθεν έσχες των πολιτικών. Πρόκειται για δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης που υπέβαλαν το 2020 (χρήση 2019) πολιτικοί αρχηγοί, βουλευ...