Με αφορμή την έναρξη του νέου σχολικού έτους απευθύνουν μηνύματα προς τους μαθητές ο αντιπεριφερειάρχης Σερρών κ. Παναγιώτης Σπυρόπουλος και ο δήμαρχος Σερρών κ. Αλέξανδρος Χρυσάφης.

Αναλυτικότερα:

Η νέα σχολική χρονιά, που ξεκινά σήμερα, μας βρίσκει όλους, μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικούς, αντιμέτωπους με μια πρωτόγνωρη κατάσταση. Η πανδημία του κορωνοϊού δεν προσφέρεται ούτε για ευχολόγια ούτε για εύκολες και ανέξοδες αναλύσεις. Οφείλουμε όλοι να ενεργήσουμε, με βάση τις υποδείξεις των ειδικών επιστημόνων, να λαμβάνουμε όλα τα μέτρα ατομικής προστασίας και υγιεινής, ώστε η φετινή σχολική χρονιά να κυλήσει, κατά το δυνατόν, ομαλά, με στόχο την υγεία και την πρόοδο των παιδιών μας.
Με τις λίγες αυτές σκέψεις, επιθυμώ να απευθύνω προς τους μαθητές, τα παιδιά μας, τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς τις θερμότερες ευχές μου για καλή και ασφαλή σχολική χρονιά με υγεία και πρόοδο.

Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΣΕΡΡΩΝ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ


 

Στο ξεκίνημα της νέας σχολικής χρονιάς, εύχομαι μέσα από την καρδιά μου στις μαθήτριες και τους μαθητές του Δήμου Σερρών υγεία, δύναμη και καλή πρόοδο. Στους εκπαιδευτικούς και σε όλους τους γονείς, εύχομαι με υπομονή και επιμονή να συνεχίσετε να καθοδηγείτε και να στηρίζετε τα παιδιά μας στο όμορφο και εποικοδομητικό ταξίδι της κατάκτησης της γνώσης και της δημιουργίας.
Αυτή η σχολική χρονιά αρχίζει μέσα σε πρωτόγνωρες συνθήκες και με νέα δεδομένα για τους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς. Το πρώτο μέλημα όλων πρέπει να αποτελεί η διασφάλιση ενός ασφαλούς σχολικού περιβάλλοντος και η προστασία της σχολικής κοινότητας. Όλοι μαζί πρέπει με σοβαρότητα και υπευθυνότητα να τηρούμε τα μέτρα σύμφωνα με τις υγειονομικές οδηγίες και υποδείξεις των επιστημόνων και των αρμόδιων υπουργείων.
Η άρτια λειτουργία των σχολικών μονάδων και η ασφάλεια και προστασία των μαθητών, των εκπαιδευτικών και όλων των εργαζομένων στα σχολεία αποτελεί για εμάς πρώτη προτεραιότητα. Οι υπηρεσίες του Δήμου μαζί με τους Διευθυντές της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης εργάστηκαν συντονισμένα όλο το προηγούμενο διάστημα, ώστε να ανταποκριθούμε με επιτυχία στις επιπλέον ανάγκες που δημιουργεί η πανδημία του κορωνοϊού τόσο σε ό,τι αφορά τις απολυμάνσεις και την καθαριότητα των σχολικών μονάδων όσο και τον εφοδιασμό με μάσκες, αντισηπτικά και όλα τα αναγκαία υλικά καθαριότητας. Έτσι, ο Δήμος Σερρών πέραν των μασκών που η κυβέρνηση διανέμει μέσω της ΚΕΔΕ προχώρησε στην προμήθεια με ίδια μέσα και στη δωρεάν διανομή επιπλέον μασκών σε μαθητές και καθηγητές των σχολείων του Δήμου.
Στον στόχο για την ομαλή και ασφαλή λειτουργία των σχολείων μας είμαστε όλοι σύμμαχοι!
Καλή και παραγωγική σχολική χρονιά σε όλους!

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΕΡΡΩΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΧΡΥΣΑΦΗΣ

Διαβάστε επίσης:


Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται την ιστοσελίδα μας 351 επισκέπτες