Στις επάλξεις τα αρμόδια συνεργεία του Δήμου Αμφίπολης, ώστε να γίνει ολοκληρωμένα και με το δέοντα τρόπο ο καθαρισμός του παραλιακού μετώπου των Κερδυλλίων.

Η εν λόγω πανέμορφη περιοχή, που βρίσκεται στην «καρδιά» του Στρυμονικού Κόλπου, συνιστά το μοναδικό σημείο του Νομού Σερρών, το οποίο βρέχεται από θάλασσα. Μάλιστα, έπειτα από τον εν γένει εξωραϊσμό που έγινε εσχάτως, η παραλία είναι έτοιμη να υποδεχθεί επισκέπτες από τους γύρω Νομούς της Β.Ελλάδας αλλά και τουρίστες από τις χώρες των Βαλκανίων, που τα τελευταία χρόνια δείχνουν να την προτιμούν σε μεγάλο βαθμό.

Πριν από λίγες ημέρες, οι άνθρωποι του Δήμου Αμφίπολης προέβησαν στον καθαρισμό σε μία μεγάλη έκταση στις αμμώδεις παραλίες των Κερδυλλίων. Κάνοντας χρήση ενός σύγχρονου μηχανήματος για τον καθαρισμό των ακτών, τα αρμόδια συνεργεία διαμόρφωσαν κατάλληλα την παραλία με το τελικό αποτέλεσμα να δικαιώνει την όλη προσπάθειά τους. Πρόκειται για ένα μηχάνημα, το οποίο «κουμπώνει» σε τρακτέρ και το οποίο αναμοχλεύει την άμμο σε βάθος είκοσι(20) εκατοστών, την κοσκινίζει, μαζεύοντας τα σκουπίδια από την παραλία και την αφήνει καθαρή σαν «χαλί». Επιπλέον, σαρώνει χαλίκια, γόπες, κουτάκια και οτιδήποτε άλλο βρίσκεται στην άμμο.





ΥΓ: Ευχαριστώ τον Αντιδήμαρχο Αμφίπολης, Ιορδάνη Παπαδόπουλο, αρμόδιο για θέματα Πολιτικής Προστασίας, Περιβάλλοντος, Καθαριότητας Πρασίνου και Κοινόχρηστων Χώρων, για τις φωτογραφίες που έστειλε στο Mail μου

Κείμενο: Ιορδάνης Ξανθόπουλος (Φιλόλογος – Δημοσιογράφος)

Διαβάστε επίσης: