Κάποιοι, δυστυχώς, αδυνατούν να παραδεχτούν πως οι τοπικές κοινωνίες έχουν άλλο κριτήριο για την εκλογή Δημάρχου κι άλλο κριτήριο για την εκλογή του Πρωθυπουργού. Κάποιοι αδυνατούν να δεχτούν πως το «πρόσωπο» παίζει σημαντικό ρόλο στην επιλογή του Δημάρχου και κάποιοι επιμένουν και θέλουν «ομήρους» τους ψηφοφόρους στον κομματικό μηχανισμό.


Έχουν παρέλθει οι εποχές, που ο «κομματάρχης» του τόπου έδινε το σταυρωμένο ψηφοδέλτιο να το κρύψουν στον κόρφο τους μέχρι να μπουν στο παραβάν. Έχουν παρέλθει οι εποχές, που οι λογής-λογής «παράγοντες» οδηγούσαν τυφλά, εκεί που αυτοί ήθελαν, ένα πλήθος ανθρώπων κι ύστερα ζητούσαν τα «εύσημα» από το κόμμα για τους σταυρούς που κουβαλούσαν από πίσω τους.

Γιατί, τάχα, η ΝΟΔΕ της ΝΔ και οι άλλες Τοπικές Οργανώσεις των λοιπών κομμάτων να μπορούν να επηρεάσουν το Σερραίο πολίτη, που θέλει ένα Δήμαρχο για τον τόπο του κι όχι έναν κομματικό αντιπρόσωπο; Γιατί ο κάθε πολίτης πρέπει να υπακούει στις «Τοπικές» κι όχι στο δικό του κριτήριο; Γιατί κάποιοι εθελοτυφλούν μπροστά στις επιθυμίες και τις προτιμήσεις των πολιτών;

Όσο για την περιβόητη «Αποχή», που κάποιοι επικαλούνται ως άλλοθι, ξεχνούν τούτο: Πως όσοι απέχουν από την εκλογική διαδικασία δηλώνουν σιωπηρά ότι κανένας από τους υποψηφίους Δημάρχους δεν τους συγκινεί και πως η απαξίωσή τους δεν είναι μόνο για την εκλογική διαδικασία αλλά και για τα πρόσωπα.

Οι Τοπικές Κομματικές Οργανώσεις πρέπει να κάνουν στην άκρη, όταν πρόκειται για εκλογή Δημάρχου.
Με άλλα κριτήρια επιλέγουμε τον Πρωθυπουργό (σσ πολιτική φιλοσοφία) και με τελείως διαφορετικά το Δήμαρχο (σσ τοπικά συμφέροντα)

ΑΠΟΨΗ: Ιορδάνης Ξανθόπουλος (Φιλόλογος – Δημοσιογράφος)

Διαβάστε επίσης: