serreslife

Κλειστά θα παραμείνουν όλα τα σχολεία για δύο τετραήμερα, λόγω της διεξαγωγής των δημοτικών εκλογών και των ευρωεκλογών.
Συγκεκριμένα, με έγγραφο που απέστειλε ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης στο υπουργείο Παιδείας, ζητά την παράδοση των σχολείων τα τριήμερα 16, 17, 18 και 19 Μαΐου, καθώς και στις 23, 24, 25 και 26 Μαΐου, προκειμένου να μετατραπούν οι σχολικές αίθουσες σε εκλογικά κέντρα για τις εκλογές.


Τόσα χρόνια, άλλον τρόπο δεν βρήκαμε για τιςανάγκες της ψηφοφορίας… Απλά, κλείνουμε τα σχολεία! Τι πιο… λογικό; Ο υπουργός Εσωτερικών ζητά την παράδοση των σχολείων και ο υπουργός Παιδείας αντί να πει… «Μολών λαβέ», του παραδίδει τα κλειδιά… Βολικό! Και… «χαράς ευαγγέλια» για τα παιδιά!
Και μετά γκρινιάζουμε γιατί δεν φτάνουν οι ώρες για τη διδακτέα ύλη και ορίζουμε επιμήκυνση του σχολικού έτους από τη μια και λευκές εβδομάδες από την άλλη… Πιο… μπάχαλο, «πεθαίνεις»!
Και άντε, να κλείσουν Δημοτικά-Γυμνάσια-Λύκεια γιατί μετατρέπονται σε εκλογικά κέντρα, το καταλαβαίνω. Το δέχομαι, αν και δεν το κατανοώ. Τα Νηπιαγωγεία, όμως, γιατί να κλείσουν; Ποια ανάγκη βάζει τετραήμερο λουκέτο και σε αυτά;

Β.Α.

Διαβάστε επίσης: