serreslife

Συγκέντρωση στον Λευκώνα την Δευτέρα 4/2.
Το τμήμα Σερρών – Καβάλας της Εγνατίας οδού, στο ύψος των Νέων Κερδυλλίων, έκλεισαν την Κυριακή 3/2 στις 12 το μεσημέρι συμβολικά για μια ώρα οι αγρότες των Σερρών. Οι αγρότες κατέλαβαν πεζοί το οδόστρωμα, ενώ τα τρακτέρ τους βρίσκονται στις άκρες του δρόμου.

Σε όλη τη διάρκεια της κατάληψης του τμήματος της Εγνατίας οδού, η κυκλοφορία των οχημάτων διεξαγόταν από παρακαμπτήριο, μέσω Ασπροβάλτας, ενώ την ίδια ώρα οι αγρότες μοίραζαν στους οδηγούς σερραϊκά προϊόντα και ενημερωτικά φυλλάδια με τα αιτήματα τους.

Στο σημείο της κατάληψης της Εγνατίας Οδού υπήρχε μεγάλη αστυνομική δύναμη, ενώ συμβολική παναγροτική κατάληψη, με κλείσιμο των εθνικών οδών, έγινε την ίδια ώρα, σύμφωνα με τον γραμματέα της Πρωτοβουλίας Ανασυγκρότησης Αγροτών και μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Αγροτών Ελλάδας Γιάννη Παναγή, σε έντεκα σημεία των εθνικών οδών από τον Έβρο μέχρι και το νομό της Βοιωτίας.
Ο κ. Παναγής σε δηλώσεις του στο  ΑΠΕ-ΜΠΕ είπε: «Ζητάμε να γεμίσουμε τα ταμεία της χώρας, όχι να τα αδειάσουμε, ο εμπαιγμός πρέπει να σταματήσει εδώ». «Το αγροτικό θέμα είναι κοινωνικό ζήτημα υψίστης σημασίας, για όλη την οικονομία της χώρας μας. Είναι η πηγή για την ανόρθωση της οικονομίας με βάση την παραγωγή» 

Συγκέντρωση στον Λευκώνα την Δευτέρα 4/2.

Το μεσημέρι της Δευτέρας οι Σερραίοι αγρότες θα ενώσουν τις δυνάμεις τους και θα παρατάξουν τα τρακτέρ τους στον κόμβο του δ.δ. Λευκώνα, επί της εθνικής οδού Σερρών-Θεσσαλονίκης και Σερρών–Προμαχώνα, χωρίς όμως να κλείσουν τους δρόμους. Παράλληλα μικρή δύναμη των τρακτέρ από το δήμο Βισαλτίας, θα παραμείνει στον κόμβο των Κερδυλλίων, επί της εθνικής οδού Σερρών-Καβάλας.
«Οι αγροτικοί σύλλογοι του νομού που βρίσκονται όλες αυτές τις ημέρες με τα τρακτέρ τους σε κεντρικές πλατείες των χωριών και σε κομβικά οδικά σημεία των νομού, θα ξεκινήσουν στις 11.00 το πρωί με στόχο να φτάσουν στη διασταύρωση του Λευκώνα, αναμένοντας τις αποφάσεις της κυβέρνησης», δήλωσε στο ΑΜΠΕ ο Πρόεδρος του Αδέσμευτου Αγροτικού Συλλόγου Αλιστράτης, Γιώργος Κασάπογλου.

Σε Δράμα, Καβάλα και Ξάνθη, οι αγρότες έχουν παρατάξει τα τρακτέρ τους στην είσοδο της Χρυσούπολης στην περιοχή Νέστου, στην εθνική οδό Δράμας-Καβάλας στο ύψος της τοπικής κοινότητας Λυδίας, στη Μαυρολεύκη και στη διασταύρωση Κοκινογείων, τηρώντας στάση αναμονής.

Διαβάστε επίσης: