serreslife

Την κάθοδό τους σε ένα, ενιαίο πανσερραϊκό συλλαλητήριο αποφάσισαν νοι Σερραίοι αγρότες, στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων, με τα αιτήματα που συζητήθηκαν στις συσκέψεις των τελευταίων δύο εβδομάδων. Το συλλαλητήριο θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου, επί της εθνικής οδού Σερρών – Θεσσαλονίκης, στον κόμβο Σιδηροκάστρου και οι αγρότες έχουν βάλει τον πήχυ της συμμετοχής πολύ ψηλά.

“Να μη λείψει κανείς”

Σε δηλώσεις του, ο αγροτοσυνδικαλιστής Ανέστης Κεμανιτζόγλου απηύθυνε ανοιχτό κάλεσμα προς όλους τους γεωργούς και κτηνοτρόφους του νομού, ενώ εξέφρασε την άποψη ότι “δεν είναι δυνατόν να λείψει ούτε ένα τρακτέρ από το νομό Σερρών, τη στιγμή που ο αγροτικός κόσμος έχει υποστεί βίαιη επιδρομή στα εισοδήματά του από τα κυβερνητικά μέτρα”.
Αν αναλογιστεί κανείς ότι στο νομό Σερρών υπάρχουν δηλωμένα 19.800 τρακτέρ, έχουν γίνει 30.000 δηλώσεις ΟΣΔΕ και 12.000 δηλώνουν κατά κύριο επάγγελμα αγρότες, είνια εύκολα αντιπληπτό το ενδεχόμενο από Δευτέρα να πραγματοποιηθεί ένα συλλαλητήριο που όμοιό του – τουλάχιστον σε επίπεδο νομού – δεν έχει ξαναγίνει ποτέ. Κατά συνέπεια, τη Δευτέρα αναμένεται τα τρακτέρ να κατακλύσουν τους βασικούς οδικούς άξονες σε ολόκληρο το νομό.

Προσυγκεντρώσεις σε κάθε δήμο

Οι προσυγκεντρώσεις θα γίνουν σε όλα τα κομβικά σημεία. Για παράδειγμα, στη διασταύρωση της Ανθής θα συγκεντρωθούν τα τρακτέρ των πρώην καποδιστριακών δήμων της Βισαλτίας και στη συνέχεια θα μεταβούν στη διασταύρωση Σιδηροκάστρου. Αντίστοιχα, θα γίνουν οι μετακινήσεις σε όλους τους δήμους του νομού.
Είναι λοιπόν εύλογο το ερώτημα, τι θα γίνει τη Δευτέρα με τις μετακινήσεις σε όλο το νομό. Η απάντηση του κ. Κεμανιτζόγλου είναι ότι θα υπάρξει συνεννόηση με τα τμήματα της Τροχαίας, ώστε να μη δημιουργηθεί το παραμικρό πρόβλημα που θα μπορούσε να προκαλέσει ατύχημα. Μάλιστα, δεν απέκλεισε, για το σκοπό αυτό, να υπάρξει και αστυνομική συνοδεία.

“Με σύμμαχο την κοινωνία”

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι οι Σερραίοι αγρότες, αναλογιζόμενοι και τα προβλήματα που μπορεί να δημιουργηθούν στις μεταφορές κατά τη διάρκεια των κινητοποιήσεών τους, θέλουν συμμάχους στον αγώνα τους, τους πολίτες άλλων κλάδων και κοινωνικών ομάδων.
Προς αυτή την κατεύθυνση, ο κ. Κεμανιτζόγλου σημείωσε με νόημα ότι “ο αγροτικός τομέας πλήττεται, ως κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας. Αρκεί να σκεφτεί κανείς ότι η πρωτογενής παραγωγή δίνει δουλειά σε άλλα διακόσια επαγγέλματα”.
Σε δηλώσεις του για το θέμα των αγροτικών κινητοποιήσεων, ο βουλευτής Σερρών της Ν.Δ. Θεόφιλος Λεονταρίδης εξέφρασε την ελπίδα ότι “μπορεί να βρεθεί χρυσή τομή, χωρίς να χρειαστεί να φτάσουμε σε ακραία φαινόμενα”.

Διαβάστε επίσης: