agrotes_apergia«Βράζουν» ο νομός Σερρών και οι αγρότες του και οι εξορμήσεις για ενημέρωση και συμμετοχή στις κινητοποιήσεις είναι τις τελευταίες ημέρες στην «ημερήσια διάταξη». Στο… παιχνίδι μπαίνουν και οι δύο Ομοσπονδίες, ΟΑΣ και ΟΔΑΣ, καθώς μετά τη συγκέντρωση την Τετάρτη σε γνωστό ξενοδοχείο αποφασίσθηκε να κατέβουν στους δρόμους και συγκεκριμένα θα κάνουν κατάληψη από την Πέμπτη στον κόμβο του Στρυμονικού.
Από την Παρασκευή, και έχοντας προ καιρού ανακοινώσει τις αποφάσεις του, το Πανελλήνιο Συντονιστικό Όργανο, κατεβαίνει στους δρόμους. Ο εκπρόσωπος του νομού Σερρών Γιάννης Παναγής, απηύθυνε κάλεσμα προς τους συναδέλφους του, να ενισχύσουν το μπλόκο των Κερδυλλίων, αλλά και τα υπόλοιπα μπλόκα που θα «στηθούν» στο νομό Σερρών.

agrotes_nomos
Ο κ. Γιάννης Παναγής εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για τη στάση της ηγεσίας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων και τονίζει ότι πρέπει να δοθούν λύσεις εδώ και τώρα.
«Ζητάμε βιωσιμότητα, παρών και μέλλον στον αγροτικό τομέα. Απευθύνω έκκληση να μην εγκληματήσουμε ζητώντας… ψίχουλα,» υπογράμμισε το μέλος του Πανελλήνιου Συντονιστικού Οργάνου Γιάννης Παναγής.
Δυναμικά μπαίνουν στο… παιχνίδι από την ερχόμενη Δευτέρα 18 Ιανουαρίου και οι Αδέσμευτοι Αγροτικοί Σύλλογοι του νομού, που αποφάσισαν να… ανηφορίσουν στον Προμαχώνα, στα γνώριμα γι’ αυτούς… λημέρια.
Στην «πρώτη γραμμή» των αιτημάτων των αγροτών, είναι η παροχή πακέτου μέτρων στήριξης του αγροτικού εισοδήματος, που και φέτος λόγω των εξευτελιστικών τιμών των προϊόντων και του υψηλού κόστους παραγωγής, υπέστη σημαντικό πλήγμα.
«Η κατάσταση είναι τραγική για εμάς τους αγρότες. Οι περισσότεροι βρίσκονται σε οικονομική εξαθλίωση. Οι υποχρεώσεις μας «τρέχουν» και χρήματα δεν υπάρχουν,» δήλωσε ο Πρόεδρος του Αδέσμευτου Αγροτικού Συλλόγου Στρυμόνα Στέλιος Νικητόπουλος.
Από την ερχόμενη Δευτέρα, λοιπόν, ο νομός Σερρών θα βρίσκεται σε «κλοιό» αγροτικών κινητοποιήσεων και η κατάσταση είναι ήδη έκρυθμη στον αγροτικό κόσμο. Οι αγρότες ζητούν επιτακτικά την ικανοποίηση των αιτημάτων τους, καθώς έχουν φτάσει εδώ και καιρό σε οικονομικό αδιέξοδο.
Ζωή Χειμωνίδου

Διαβάστε επίσης: