tractor_newΑποφάσισαν να προχωρήσουν σε αποκλεισμό δρόμων από τη Δευτέρα 18/1. Το Πανελλήνιο Συντονιστικό Όργανο των νέων αγροτών έχει εξαγγείλει κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα από τα μέσα Ιανουαρίου με αποκλεισμούς δρόμων και τελωνείων. Μάλιστα, εφόσον υπάρξουν αποκλεισμοί, τα προβλήματα αναμένεται να πολλαπλασιαστούν λόγω της διακοπής της κυκλοφορίας στην κοιλάδα των Τεμπών.

ε αποκλεισμούς των εθνικών οδών ξεκινούν κινητοποιήσεις από τις 15/1 γενικά οι αγρότες ανά την Ελλάδα, διαμαρτυρόμενοι για τη δεινή οικονομική κατάστασή τους και για την «έλλειψη πολιτικής διάθεσης» από κυβερνητικής πλευράς, όπως επεσήμανε ο πρόεδρος της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Βισαλτίας (νομού Σερρών), Παύλος Αραμπατζής.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η προκαταβολή δικαιωμάτων που δόθηκε ήταν ανεπαρκής, ενώ το γεγονός ότι το υπόλοιπο των επιδοτήσεων θα καταβληθεί τέλος Μαρτίου «εξοργίζει» επιπλέον τον αγροτικό κόσμο. Πάντως, προκειμένου να μην αντιμετωπίσουν πρόβλημα οι εκδρομείς του Σαββατοκύριακου, οι αγρότες Ν.Σερρών αποφάσισαν να προχωρήσουν σε αποκλεισμό δρόμων όχι από τις 15/1, αλλά από τη Δευτέρα 18/1.

Στο “χορό” των κινητοποιήσεων αναμένεται να εισέλθουν από 3/2 και οι Έλληνες κτηνοτρόφοι, με αποκλεισμούς τελωνείων και κομβικών σημείων, διεκδικώντας και αυτοί στήριξη εισοδήματος. Στάση αναμονής τηρούν, τέλος, οι γαλακτοπαραγωγοί, τονίζοντας ότι ναι μεν εφαρμόστηκε ο νόμος περί αναγραφής προέλευσης στο γάλα, αλλά θα παρακολουθούν τις εξελίξεις στο θέμα του διαχωρισμού γαλακτοκομικών προϊόντων

-επιδορπίων.

ΑΛΚΙΝΟΗ ΜΟΣΧΙΔΟΥ

Διαβάστε επίσης: