Τη χρηματοδότηση σημαντικών έργων στους δύο βασικούς πυλώνες του αθλητικού τουρισμού του Δήμου Σερρών, του χιονοδρομικού κέντρου του Λαϊλιά και του Αυτοκινητοδρομίου Σερρών ανακοίνωσε ο Δήμαρχος Αλέξανδρος Χρυσάφης.

Ο Δήμαρχος Σερρών Αλέξανδρος Χρυσάφης επιστρέφει από τις Αθήνα με… γεμάτες βαλίτσες αφού εξασφάλισε χρηματοδότηση για το χιονοδρομικό κέντρο και το Αυτοκινητοδρόμιο και μιλώντας στην ΕΡΤ Σερρών είπε:

Για το χιονοδρομικό κέντρο του Λαϊλιά: 

«Εγκρίθηκε χρηματοδότηση 1.500.000 ευρώ από το Υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών για το εκσυγχρονισμό του χιονοδρομικού κέντρου που αφορά την αντικατάσταση του παλιού αναβατήρα με έναν νέο συρόμενο ηλεκτροκίνητο αναβατήρα δυναμικότητας 900 ατόμων ανά ώρα και με αυτόν καλύπτονται πλήρως οι ανάγκες αθλητών χιονοδρομίας και επισκεπτών. Με τον αναβατήρα που υπήρχε δημιουργούνταν πολύ μεγάλη καθυστέρηση και αυτό λειτουργούσε αποτρεπτικά για κάποιον που ήθελε να ανεβεί σε αυτόν το πανέμορφο χώρο. Αυτό είναι αποτέλεσμα μιας άριστης συνεργασίας που έχουμε ως Δήμος με τον Υπουργό Υποδομών κ. Καραμανλή, ο οποίος συνέβαλε αποφασιστικά για την προώθηση αυτής της  αναπτυξιακής επένδυσης για την περιοχή μας. Επίσης θα ήθελα να ευχαριστήσω τους υπευθύνους του φορέα διαχείρισης του Λαϊλιά αλλά και τον Ελληνικό Ορειβατικό Σύλλογο Σερρών. Για πρώτη φορά και αυτό αποτελεί ευλογία, ο Δήμος Σερρών, οι διοικήσεις του ΕΟΣ Σερρών και του φορέα διαχείρισης Λαϊλιά έχουμε συνέργειες και συνεργασίες που μόνο καλό μπορούν να φέρουν. Με το συγκεκριμένο έργο αναβαθμίζεται η περιοχή και στα σχέδια μας είναι η ευρύτερη αξιοποίηση του χώρου, όχι μόνο για το χειμώνα αλλά για όλο το χρόνο. Ο Λαϊλιάς είναι τόπος προορισμού 12 μηνών».

-Για το αυτοκινητοδρόμιο:

«Είναι το άλλο μεγάλο «όπλο» που έχουμε για τον αθλητικό τουρισμό. Στη συνεργασία που είχα με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών κ. Πέτσα, με τον οποίο συναντήθηκα  σήμερα παρουσία του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών κ. Καραμανλή, μου ανακοινώθηκε ότι εγκρίθηκε η αίτηση που είχαμε κάνει για έκτακτη χρηματοδότηση 450.000 ευρώ για την κατασκευή της πίστας. Αυτή η χρηματοδότηση προερχόταν από πόρους του Δήμου, είχαμε δεσμεύσει χρήματα εκεί για να κατασκευαστεί η πίστα. Αυτό τώρα έρχεται από τον «κουμπαρά» του Υπουργείου, οπότε απελευθερώνονται αυτά τα χρήματα για άλλες χρήσεις. Προχωράει το έργο το οποίο είναι έτοιμο, στο κομμάτι της συμβασιοποίησης, στην υπογραφή για την εκτέλεση, και γρήγορα μέσα στο καλοκαίρι θα ολοκληρωθεί η πίστα η οποία θα αναδείξει ακόμα περισσότερο το Αυτοκινητοδρόμιο το οποίο επίσης είναι στην αιχμή του δόρατος για την καλύτερη αξιοποίηση του και την εκμετάλλευση του από όλους τους Σερραίους».

Διαβάστε επίσης:


Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται την ιστοσελίδα μας 295 επισκέπτες