Πολλές φορές επειδή ζούμε σε μία πόλη τείνουμε να παίρνουμε ως δεδομένο αυτά που μας προσφέρει. Σκεφτήκαμε λοιπόν να δράσουμε σαν τουρίστες στην πόλη μας και να επισκεφτούμε το Trip Advisor για να δούμε ποια θεωρούνται τα κορυφαία μας αξιοθέατα. Σας παραθέτουμε την λίστα με τα δέκα πιο δημοφιλή μέχρι σήμερα.

Οχυρό Ρούπελ

Πρώτο στη λίστα του Trip Advisor είναι το οχυρό Ρούπελ. Βρίσκεται στα Ελληνοβουλγαρικά σύνορα και αποτελεί ένα αμυντικό συγκρότημα με το όνομα Γραμμή Μεταξά. Το μήκος των στοών του έφτανε τα 4.251 μέτρα και το ανάπτυγμα του τα 1849 μέτρα. Έπαιξε μεγάλο στρατιωτικό ρόλο στις πολεμικές επιχειρήσεις της Ελλάδας. Γιατί όμως ένα οχυρό να βρίσκεται στη λίστα με τα αξιοθέατα; Για τον λόγο πως διοργανώνονται αναπαραστάσεις των μαχών και ξεναγήσεις από στρατιωτικούς οι οποίες έχουν πολύ καλές κριτικές. Η επίσκεψη μέχρι τώρα είναι δωρεάν. Όσο περιμένετε να αρχίσει η ξενάγηση μπορείτε να μπείτε στο NetBet καζίνο και να περάσετε την ώρα σας ευχάριστα.

Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου Σερρών

H Ιερά Μονή χτίστηκε το 1270 και αποτελεί ένα μνημείο Βυζαντινής τέχνης στολισμένο με πολλές τοιχογραφίες. Η ιστορία άφησε τα σημάδια της καθώς από τον Ιωαννίκιο πέρασε στους Σέρβους όπου κατέστρεψαν και ένα μέρος της και έπειτα στους Τούρκους. Το 1917 οι Βούλγαροι λεηλάτησαν την βιβλιοθήκη της μονής και πήραν σπάνια χειρόγραφα, παλιά βιβλία και ιερά αντικείμενα. Εδώ και χρόνια έχει γίνει αίτημα επιστροφής των κειμηλίων από όλους τους αρμόδιους φορείς. Το 1986 εγκαταστάθηκε μία γυναικεία αδελφότητα και έχει έργο την συντήρηση και την αναστήλωση της Μονής. Το 2010 η Μονή πήρε φωτιά, η οποία προκάλεσε τεράστιες ζημιές.  Ωστόσο επισκευάστηκε ξανά και οι πόρτες είναι ανοιχτές σε κάθε επισκέπτη και οι μοναχές φιλόξενες και στοργικές. 

Λαογραφικό Μουσείο Σαρακατσάνων

Το Λαογραφικό Μουσείο των Σαρακατσάνων έπειτα από μεγάλους αγώνες έφτασε στο σημείο που είναι σήμερα να είναι επισκέψιμο και με πολλές τιμητικές διακρίσεις. Ξεκίνησε την λειτουργία του σε ένα μικρό κτήριο το 1979 για να επεκταθεί και στον επόμενο όροφο το 1983. Την επόμενη χρονιά ο Ροταριανός Όμιλος Θεσσαλονίκης το τίμησε με το χρυσό μετάλλιο και το 1987 διακρίθηκε ανάμεσα σε 146 μουσεία με το «Ευρωπαϊκό Βραβείο του Μουσείου της χρονιάς (Prix du Musée de l'Année). Πρόκειται για έναν χώρο που αξίζει μία επίσκεψη από μικρούς και μεγάλους, με δωρεάν ξενάγηση που μεταφέρει τον επισκέπτη σε άλλες εποχές.

Αυτοκινητοδρόμιο Σερρών

Βρίσκεται στο Αθλητικό  Πάρκο Ομονοίας καλύπτοντας 1000 στρέμματα. Είναι κατασκευασμένος με τεχνικές προδιαγραφές τύπου Formula 3 και είναι η μεγαλύτερη πίστα στα Βαλκάνια. Έχει 7 αριστερές και 9 δεξιές στροφές και μήκος εκκίνησης 662,16 μ. Διατίθεται για αγώνες μοτοσυκλέτας και αυτοκινήτου όλων των επιπέδων, για ανοικτές προπονήσεις, για track days, για αγώνες dragster, για test-drive , αγώνες Moto-Cross, kart, αγώνες ποδηλάτου επίσης διατίθεται σε σχολές οδήγησης,  και για εταιρικές εκδηλώσεις. Αν είστε λάτρης της ταχύτητας και δεν το είχατε ανακαλύψει ακόμα, ποτέ δεν είναι αργά.

Σιδηροδρομικός Σταθμός Βυρώνειας

Ο σταθμός άρχισε την λειτουργία του το 1896 και κατά την διάρκεια του Β’ Βαλκανικού Πολέμου ήταν έδρα του αρχηγείου του Ελληνικού Στρατού. Έχει μεγάλη ιστορική σημασία καθώς ο βασιλιάς Κωνσταντίνος με τον πρωθυπουργό Ελευθέριο Βενιζέλο υπέγραψαν συνθήκη ειρήνης με την Βουλγαρία. Στην γερμανική κατοχή που είχε στρατοπεδεύσει εκεί έγινε επίθεση από την ΕΛΑΣ το 1944. Είναι επισκέψιμος και δίπλα λειτουργεί μία ταβέρνα.

Ζινζιρλί Τζαμί

Είναι ένα μεσαίου μεγέθους τζαμί που χρονολογείται τον 15ο αιώνα. το οποίο θεωρείται ένα από πιο αντιπροσωπευτικά κτίσματα της Οθωμανικής αρχιτεκτονικής. Τα προηγούμενα χρόνια γινόντουσαν πολλές εργασίες συντήρησης. Στους χώρους του φιλοξενούνται εκθέσεις και γενικότερα πολιτιστικές εκδηλώσεις. 

Ιερός Ναός Αγίων Θεοδώρων

Ο Ναός ήταν παλαιότερα γνωστός ως Παλαιά Μητρόπολη κατασκευασμένος τα βυζαντινά χρόνια, τον 11ο  αιώνα. Λόγω της παλαιότητας του χρειαζόταν σε τακτά χρονικά διαστήματα συντήρηση. Το 1849 καταστράφηκε από πυρκαγιά και ανακατασκευάστηκε για να καταστραφεί ξανά από τους Βούλγαρους το 1913 όπου κατά την αναχώρηση τους πυρπόλησαν την πόλη. Ο Ναός για πάρα πολλά χρόνια ήταν μη επισκέψιμος μέχρι το 1993 όπου παραδόθηκε στο κοινό μετά από πολλές εργασίες.

Siris Microbrewery

Οι Σέρρες έχουν την δική τους μπύρα την Voreia. Αν είστε λάτρης της μπύρας τότε αξίζει σίγουρα η επίσκεψη, κατόπιν συνεννόησης με την εταιρία. Θα σας ξεναγήσουν στις εγκαταστάσεις παραγωγής, θα δοκιμάσετε αρκετή μπύρα και θα μάθετε και ένα σωρό πράγματα για την ζυθοποιεία που είναι ανερχόμενη στην Ελλάδα.

Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Σερρών

Ποιος σας είπε πως όλα τα καλά μουσεία βρίσκονται στην Αθήνα και την Θεσσαλονίκη; Ο Δήμος Σερρών το 1996 ίδρυσε το δικό του μουσείο φυσικής ιστορίας σε ένα ειδικά διαμορφωμένο κτήριο. Λόγω της ιδιαιτερότητας της βιοποικιλότητας των Σερρών ήταν επιτακτική ανάγκη η δημιουργία ενός τέτοιου μουσείου. Τα εκθέματα του είναι αξιόλογα και απευθύνονται σε μικρούς και μεγάλους.

Κοτζα Μουσταφά Πασά Τζαμί

Άλλο ένα τζαμί βρίσκεται στη λίστα του Trip Advisor. Κατασκευάστηκε περίπου το 1519 μ.Χ από τον Κοτζά Μουσταφά. Πρόκειται για διατηρητέο μνημείο και στις μέρες μας χρησιμοποιείται σαν ξυλουργείο καθώς αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει καμία μέριμνα για την αποκατάσταση του.

Διαβάστε επίσης:


Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται την ιστοσελίδα μας 262 επισκέπτες