Σε απέραντο βούρκο μετατράπηκε η συνοικία της Αγ.Σοφίας στην πόλη των Σερρών από τον τεράστιο όγκο νερού και φερτών υλικών που κατέβασε ο χείμαρρος των Αγίων Αναργύρων.

Η υπερχείλισή του πλημμύρισε δεκάδες υπόγεια, ισόγεια και αυλές σπιτιών και στις δυο πλευρές της κοίτης του, ενώ οι δρόμοι καλύφτηκαν από μεγάλες ποσότητες νερού και λάσπης ήταν για ώρες απροσπέλαστοι.

Είναι χαρακτηριστικό ότι σε αρκετά σημεία το ύψος του νερού ξεπέρασε τα 2,5 μέτρα! Με κουβάδες, και σκούπες οι κάτοικοι προσπαθούσαν όπως-όπως να διώξουν νερά, μη μπορώντας και οι ίδιοι να πιστέψουν τι τους συνέβη από την μια στιγμή στην άλλη.

Περισσότερες από 100 κλήσεις δέχτηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία για άντληση υδάτων, ενώ επί τόπου στη γέφυρα της Σιγής και στους γύρω δρόμους έσπευσαν και συνεργεία της ΔΕΥΑΣ.

Τεράστιες οι καταστροφές στην κοιλάδα των Αγ.Αναργύρων

Τεράστια είναι η καταστροφή στην κοιλάδα των Αγ. Αναργύρων. Τα ορμητικά νερά του χειμάρρου παρέσυραν μεταξύ άλλων στο πέρασμά τους, δύο ξύλινες γέφυρες, κορμούς δέντρων , κάδους απορριμμάτων και ό,τι άλλο έβρισκαν.

Μια λίμνη από στάσιμα νερά σχηματίστηκε στο σημείο όπου άλλοτε βρισκόταν το δημοτικό αναψυκτήριο, ενώ μεγάλες καταστροφές σημειώθηκαν στο ύψος του αναψυκτηρίου «Βαλέρια».

Από τη μια στιγμή στην άλλη

Το παράδοξο της υπόθεσης πάντως είναι ότι σε καμία περίπτωση η βροχόπτωση του απογεύματος δεν δικαιολογεί, ούτε και προμήνυε το μέγεθος της καταστροφής.

Έντονη, αλλά ολιγόλεπτη ήταν η βροχόπτωση, που σημειώθηκε στις 16.45 της Κυριακής, στην πόλη των Σερρών. Ο χείμαρρος των Αγίων Αναργύρων υπερχείλισε από τον όγκο νερού που κατέβηκε από την Ορεινή, λόγω της έντονης βροχόπτωσης που έπληξε την περιοχή.

Πηγή: ΕΡΑ ΣΕΡΡΩΝ - Συντάκτης: Θάλεια Καμπουρίδου

Διαβάστε επίσης:


Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται την ιστοσελίδα μας 341 επισκέπτες