Πλημμυρισμένα υπόγεια και ζημιές έφερε ο πλημμυρισμένος χείμαρρος της κοιλάδας των Αγίων Αναργύρων στην πόλη των Σερρών.

Ήταν τέτοια η ορμή των νερών, που ξερίζωσαν ολόκληρα δέντρα, τα οποία “κόλλησαν” κάτω από μία από τις γέφυρες.

Η έντονη βροχόπτωση στις Σέρρες είχε ως αποτέλεσμα να υπερχειλίσουν δύο ρέματα στο ποτάμι στην κοιλάδα των Αγίων Αναργύρων. Ήδη αναφέρθηκαν και οι πρώτες ζημιές από τις πλημμύρες σε περιοχές της πόλης.

Η έντονη χαλαζόπτωση και βροχόπτωση στην κοινότητα της Ορεινής Σερρών, είχε ως αποτέλεσμα να μετακινηθούν νοτιότερα όλοι αυτοί οι όγκοι του νερού. Με τις σκούπες στα χέρια, κάτοικοι της πόλης των Σερρών, προσπαθούσαν να απομακρύνουν τα νερά.

Μάλιστα, ήταν τέτοια η ορμή των νερών, που ξερίζωσαν ολόκληρα δέντρα, τα οποία “κόλλησαν” κάτω από μία από τις γέφυρες. Σε μία άλλη περίπτωση, στην οδό Κοντοδήμου, η ορμή του νερού ήταν τέτοια, που έσπασε ακόμη και γκαραζόπορτα σε ένα από τα σπίτια.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία Σερρών έχει δεχτεί τουλάχιστον 100 κλήσεις και έχει σπεύσει σε περισσότερα από 20 σπίτια. Μάλιστα, απομάκρυνε με επιτυχία στην απομάκρυνση ηλικιωμένης από το σπίτι της σε ασφαλές σημείο.

Απο την πρώτη στιγμή κινητοποιηθηκαν οι υπηρεσίες του Δήμου και της Περιφέρειας προσπαθώντας να αποκαταστήσουν τις ζημιές.

Ο χείμαρρος πλημμύρισε λόγω της έντονης χαλαζόπτωσης και βροχόπτωσης στην κοινότητα της Ορεινής, απ’ όπου και κατέβηκε μεγάλες ποσότητες νερού.

Μεγάλες ποσότητες λάσπης και νερού κατέκλυσαν τον χώρο της Κοιλάδας των Αγίων Αναργύρων.

Η ξύλινη γέφυρα στην πρώην Βαλέρια παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά.

Ο δρόμος για την "Κόκκινη Γέφυρα" παραμένει κλειστός.

Δείτε το βίντεο από το ΔΙΚΤΥΟ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ:





Διαβάστε επίσης: