Αγαπητέ κύριε Γιάντσιο Ιωάννη,

Εκλογές θα έχουμε ξανά σε τέσσερα χρόνια το να αναλώνεστε από τώρα ρίχνοντας λάσπη προς το πρόσωπο μου θεωρώ ότι  κάνει ζημιά  μόνο στον ίδιο σας  τον εαυτό και καθιστά το κόμμα μας αναξιόπιστο.

Κατ’ αρχάς κανένας δεν σας  έδωσε το δικαίωμα να ‘’αυτό κηρυχθείτε’’ ως  υπεύθυνος  της συντονιστικής του νομού Σερρών. Αυτού του είδους οι τακτικές  ‘’αποφασίζω και αυτό τοποθετούμαι ’’ γίνονται σε άλλα καθεστώτα….όχι δημοκρατικά.

Το ποσοστό του Μερα25 στις ευρωεκλογές στις Σέρρες ήταν 2,12% στις Εθνικές εκλογές ανέβηκε στο 3,13 και στην περιοχή μου το αδρό της Νέας Δημοκρατίας στο 3,75.  Σε αυτό συνετέλεσε κατά πολύ η υποψηφιότητα μου διότι πήρα πολλούς προσωπικούς ψήφους. Κατηγορήθηκα ότι έδωσα πολλές συνέντευξης και ότι έγραψα πολλά άρθρα με αυτό τον τρόπο όμως ανέβηκε το ποσοστό του κόμματος, έτσι γίνονται εκλογές γράφοντας άρθρα και όχι κατηγορώντας τους συνυποψηφίους .Κάποιοι περιορίστηκαν στο να κάνουν προεκλογικό αγώνα μόνο στην πόλη των Σερρών  που είναι και η δεξαμενή των ψήφων. Ενώ κάποιοι άλλοι περιοριστήκαν στο να με κατηγορούν στους αριστερούς ψηφοφόρους και να παίρνουν τηλέφωνα στην Αθήνα για να μου κόψουν την υποψηφιότητα.

Τελικά το μόνο που κατάφεραν ήταν να μην πάρουμε την έδρα στις Σέρρες διότι με την συμπεριφορά τους το κόμμα θεωρήθηκε από πολλούς ως αναξιόπιστο. ‘’Σκεφτόταν ο απλός πολίτης αυτοί δεν μπορούν να τα βρουν μεταξύ τους εμείς  γιατί να τους ψηφίσουμε’’

Δεν μίλησα κατά τη διάρκεια των εκλογών για το καλό του κόμματος εάν και ήμουν ενήμερος για το τι συνέβαινε. Ούτε τώρα είχα σκοπό να μιλήσω άλλα δυστυχώς δεν μου αφήσατε άλλα περιθώρια μετά το προκλητικό σας δελτίο τύπου.

Όσο αναφορά τα αγωνιστικά σας κατορθώματα σας συγχαίρω, να σας ενημερώσω όμως  που προφανώς το γνωρίζετε, ότι έφτασα μέχρι το ευρωκοινοβούλιο για το θέμα της εξόρυξης του χρυσού και ήμουν από τους  πρώτους που κατέθεσε αγωγή κατά  επώνυμης τράπεζας για τα δάνεια σε ελβετικό φράγκο και πολλές άλλες ενέργειες που πάντα είχαν ως στόχο το καλό του τόπου μας.

Θα συμφωνήσω μαζί σας ότι δεν υπήρξαν ‘’φίλτρα’’ αξιολογήσεις των υποψήφιων. Διότι εάν είχαν υπάρξει απλά δεν θα ήσασταν υποψήφιος. Γνωστό είναι ότι έχετε αλλάξει πολλά πολιτικά στρατόπεδα…..

Να τονίσω και εγώ με την σειρά μου ότι δεν γνωρίζω προσωπικά τον κύριο Γιάντσιο Ιωάννη οι προφερθείς θέσεις είναι πολιτικές και όχι προσωπικές και δεν έχουν σε καμία περίπτωση σκοπό να κατηγορήσουν  ή να βλάψουν το ίδιο σε προσωπικό επίπεδο.

Σας ευχαριστώ θερμά

Φιλικά

Ιωαννίδης Κωνσταντίνος (Κωστής)

 

Το δελτίο Τύπου του κ.Γιάντσιου Ιωάννη

Ως πρώτος σε σταυρούς μεταξύ των υποψήφιων μου στους βουλευτικές εκλογές με το ΜεΡΑ25 και επικεφαλής της προσωρινής ομάδας ανυπακοής (ΟΑ) στο Νομό Σερρών, μετά από συζητήσεις μεταξύ μας δηλώνω/ουμε ότι, ο συνυποψήφιος μας κ. Ιωαννιδης, δεν εκφράζει ούτε εκπροσωπεί τις θέσεις και τις απόψεις του ΜεΡΑ25 στον Νομό Σερρών, διότι, μέχρι 2 μέρες πριν το κλείσιμο των υποψηφιοτήτων εκπροσωπούσε την ΝΟΔΕ Σερρών (δηλαδή την ΝΔ) ως εκπρόσωπος πολιτισμού. Αναρωτιόμαστε πότε πρόλαβε και έγινε αριστερός!! Διότι το ΜεΡΑ25 είναι ένα αριστερό κόμμα! Αν δεν το γνωρίζει …. οι ιδεολογίες δεν γίνονται με κάποια επιφοίτηση (και μάλιστα εντός 2 ημερών!), αλλά με στάση ζωής, με κοινωνικούς και πολιτικούς αγώνες!!, με την ηθική συμπεριφορά μας κλπ. Στους κοινωνικούς πολιτικούς αγώνες πότε δεν συνυπήρξε μαζί μας, (κανείς μας δεν τον θυμάται) Ούτε βέβαια συμμετείχε σε κάποια διαδήλωση όπως ενάντια στους πλειστηριασμούς, στα Χαράτσια, κατά των διοδίων κλπ. Συγκεκριμένα στους δικού μας κινηματικούς χώρους μας είναι παντελώς άγνωστος. Μάλλον ως μέλος της ΝΟΔΕ ή σε άλλους πολιτικούς χώρους, (όχι όμως στην αριστερά και τα κινήματα της), προσπαθούσε να αναδεχθεί στην πολιτική σκηνή!! Και καλώς έκανε. Αυτό δεν μας αφορά. Μας αφορά όμως το γεγονός ότι, κατέβηκε ως υποψήφιος με το ΜεΡΑ25 διότι το κόμμα δεν είχε «φίλτρα» αξιολόγησης των υποψηφίων, λόγω ότι ως νέο κόμμα δεν είχε μηχανισμούς, εκμεταλλεύτηκε το γεγονός αυτό και έλαβε την υποψηφιότητα. Τον κ. Ιωαννίδη δεν τον γνωρίζω/ουμε προσωπικά. Οι θέσεις αυτές είναι πολιτικές, όχι προσωπικές. Του ευχόμαστε να εκπληρώσει τις φιλοδοξίες του στον "φυσικό του χώρο" που υπηρέτησε την φιλελεύθερη Δεξιά του Κυριάκου Μητσοτάκη ως μέλος της ΝΟΔΕ Σερρών που ήταν. Εμείς κι εγώ προσωπικά, ρητά δηλώνουμε/νω πως δεν συνεργαζόμαστε μαζί του. Δεν μπορούμε να είμαστε συνοδοιπόροι του ή αυτός συνοδοιπόρος μαζί μας για ένα πολύ απλό λόγο. Δεν μας συνδέει πολιτικά, ιδεολογικά απολύτως τίποτα μαζί του. Ήμασταν συνυποψήφιοι και ούτε καν μας είπε καλημέρα! Τον ευχόμαστε καλή επιτυχία στις πολιτικές του βλέψεις στον χώρο της Δεξιάς ΝΔ, εκεί που εκφραζόταν πολιτικά και ένοιωθε άνετα ως εκπρόσωπος πολιτισμού της ΝΟΔΕ Σερρών.

Με τιμή

Σέρρες, 29-07-2019

Γιάντσιος Ιωάννης

Διαβάστε επίσης:

  • Ευχαριστήριο μήνυμα του Κωστή Ιωαννίδη Μετά την εκλογική μάχη της 7ης Ιουλίου θέλω να ευχαριστήσω όλες τις Σερραίες και Σερραίους συμπολίτες μου, που πίστεψαν σ’ εμάς, που πίστεψαν σε εμένα και συνετ...