Αντάξιου με τον πολιτισμό,την ιστορία και τα ευρήματα της Σερραϊκής γης

Την ανάγκη δημιουργίας Aρχαιολογικού Mουσείου στην πόλη των Σερρών, αντάξιου με τον πολιτισμό, και τα ευρήματα της Σερραϊκής γής, τόνισε σε ραδιοφωνική συνέντευξή του,ο υποψήφιος βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής,Τόσιος Πασχάλης.
Όπως είπε ο ίδιος, όλα αυτά τα χρόνια, η πόλη στερείται ενός σύγχρονου χώρου στον οποίο θα μπορούσε να αναδειχθεί η Ιστορία της ευρύτερης περιοχής. Η υστέρηση αυτή γίνεται ακόμη πιο αισθητή από το γεγονός ότι τα εμβληματικά κτίρια της πόλης, τα οποία είναι συνδεδεμένα μ' άυτήν στερούνται την προοπτική αξιοποίησης τους.

Υπογράμμισε μάλιστα, ότι όλο αυτό το διάστημα που ήρθε σε επαφή με ανθρώπους του πολιτισμού, της τέχνης και των γραμμάτων διαπιστώνεται η αναγκαιότητα για δημιουργία στην πόλη μας, πολυχώρου αντάξιου της πολιτιστικής μας διαδρομής.
Ο ίδιος επικαλέστηκε μάλιστα και την εμπειρία του, ως αντιδημάρχου παιδείας ,τονίζοντας ότι είναι επιβεβλημένη η επιτυχής συνεργασία και η συλλογή στοιχείων από όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες και τους φορείς.

ΤΑ ΣΠΑΝΙΑ ΕΥΡΗΜΑΤΑ

Το Μπεζεστένι όλα αυτά τα χρόνια φιλοξένησε τους αρχαιολογικούς θησαυρούς και τα ευρήματα του νομού Σερρών.Ορισμένα μάλιστα εξ αυτών είναι διεθνούς ακτινοβολίας και γι' αυτό το λόγο ταξίδεψαν τα προηγούμενα χρόνια σε εκθέσεις παγκόσμιας ακτινοβολίας, όπως αυτή στο Metropolitan Μuseum της Νέας Υόρκης καθώς και άλλα μουσεια του κοσμου.

Δεν είναι δυνατόν είπε, η πόλη, που αποτελεί το μητροπολιτικό κέντρο του νομού μας , ιδιαιτερα μετά και την ανάγκη στεγασης-αναδειξης.

Διαβάστε επίσης:

  • Ευχαριστήριο μήνυμα του Κωστή Ιωαννίδη Μετά την εκλογική μάχη της 7ης Ιουλίου θέλω να ευχαριστήσω όλες τις Σερραίες και Σερραίους συμπολίτες μου, που πίστεψαν σ’ εμάς, που πίστεψαν σε εμένα και συνετ...