Τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Νομού Σερρών επισκέφθηκε το πρωί της Τρίτης 25 Ιουνίου, ο υποψήφιος βουλευτής Σερρών με τον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Κώστας Καρπουχτσής. 


Ο κ. Καρπουχτσής συζήτησε με τους δύο διευθυντές εκπαίδευσης Ξενοφών Παπασταμόπουλο και Κώστα Τενεκετζή, αντίστοιχα και συνομίλησε επίσης και με το διοικητικό προσωπικό των Διευθύνσεων.

Ο υποψήφιος βουλευτής Σερρών αναφέρθηκε στο έργο που έχει γίνει επί Κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ στον χώρο της Παιδείας. Σύμφωνα, με τον κ. Καρπουχτσή η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ κατάφερε και υλοποίησε:

-Διετή υποχρεωτική προσχολική εκπαίδευση
-Επέκταση του ολοήμερου προγράμματος διδασκαλίας στο σύνολο των σχολείων της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης
-Κάλυψη όλου του απαιτούμενου εκπαιδευτικού προσωπικού στην Ειδική Αγωγή 
-40 νέα Ειδικά Σχολεία και 570 νέα τμήματα Ένταξης στην Α' και Β΄ Βάθμια εκπαίδευση
-Αύξηση δαπανών για την έρευνα για πρώτη φορά στο 1% του ΑΕΠ
-Νέα αρχιτεκτονική για τα Πανεπιστήμια, ώστε η Ανώτατη εκπαίδευση να είναι ενιαία χωρίς ΤΕΙ.

"Στόχος του ΣΥΡΙΖΑ-Προδευτική Συμμαχία είναι η περαιτέρω στήριξη της δημόσιας εκπαίδευσης με σχεδιασμό μόνιμων διορισμών 15.000 εκπαιδευτικών σε βάθος τετραετίας με τους πρώτους 4.500 στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση εντός του 2019 και αναβάθμιση της ποιότητας της δημόσιας εκπαίδευσης" δήλωσε ο κ. Καρπουχτσής.

Διαβάστε επίσης:

  • Ευχαριστήριο μήνυμα του Κωστή Ιωαννίδη Μετά την εκλογική μάχη της 7ης Ιουλίου θέλω να ευχαριστήσω όλες τις Σερραίες και Σερραίους συμπολίτες μου, που πίστεψαν σ’ εμάς, που πίστεψαν σε εμένα και συνετ...