Με νέες και νέους από την περιοχή της Νέας Ζίχνης συναντήθηκε ο υποψήφιος βουλευτής Σερρών του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Κώστας Καρπουχτσής κατά την επίσκεψή του στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Νέας Ζίχνης.

Το κλίμα ήταν ιδιαίτερα θερμό ο υποψήφιος βουλευτής άκουσε τους προβληματισμούς των νέων ενημερώνοντάς τους, για την προσπάθεια που έκανε η Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ καταφέρνοντας να μειώσει την ανεργία κατά 8 μονάδες και ειδικότερα  την ανεργία στους νέους κατά 13 μονάδες.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ παρέλαβε την ανεργία στο 27%, και την ανεργία των νέων στο 60%. Καταφέραμε και δημιουργήσαμε 380.000 νέες θέσεις εργασίας μέχρι τα τέλη του 2018» Μειώσαμε την ανεργία κατά 8 μονάδες και την ανεργία στους νέους κατά 13 μονάδες. Αυξήσαμε τον κατώτατο μισθό κατά 11% και για τους νέους κατά 27% και υλοποιούμε προγράμματα εργασίας ύψους 2,4 δισ.€ για 240.000 ανέργους» ανέφερε ο κ. Καρπουχτσής.

Επιπλέον, ο υποψήφιος βουλευτής Σερρών υπογράμμισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία σχεδιάζει στο τέλος της τετραετίας να έχει ξανακερδίσει όλες τις θέσεις εργασίας που χάθηκαν στην κρίση με τους παρακάτω τρόπους:

- Δημιουργία 500.000 νέων θέσεων εργασίας εντός τετραετίας με έμφαση στους νέους και τις γυναίκες, ώστε στο τέλος της τετραετίας το επίπεδο της ανεργίας στην Ελλάδα να βρεθεί στον ευρωπαϊκό μέσο όρο.
-Μείωση της ανεργίας των γυναικών στο 10% εντός τετραετία.
- Εφαρμογή κινήτρων για δημιουργία θέσεων πλήρους εργασίας
-Ενίσχυση με μέτρα κατά της υποδηλωμένης εργασίας, ώστε να μην υπάρχει ούτε μία ώρα απλήρωτη εργασία
-Νέες διαδοχικές αυξήσεις του κατώτατου μισθού κατά 7,5 % το 2020, 7,5% το 2021 και επαναφορά της αρμοδιότητας καθορισμού του στους εθνικούς κοινωνικούς εταίρους από το 2022.
-Αναδιαμόρφωση των κοινωφελών προγραμμάτων εργασίας από 8μηνα σε 12μηνα με αυξημένες απολαβές αντίστοιχες των προσόντων των εργαζομένων κατέληξε ο κ Καρπουχτσής.

Διαβάστε επίσης:

  • Ευχαριστήριο μήνυμα του Κωστή Ιωαννίδη Μετά την εκλογική μάχη της 7ης Ιουλίου θέλω να ευχαριστήσω όλες τις Σερραίες και Σερραίους συμπολίτες μου, που πίστεψαν σ’ εμάς, που πίστεψαν σε εμένα και συνετ...