«Συνειδητή η απαξίωση του Μνημείου Καστά στην Αμφίπολη. Ολιγωρία από τη σημερινή κυβέρνηση που βήμα-βήμα ανέβαλε τα έργα ανάδειξης του σπάνιου αρχαιολογικού μνημείου των Σερρών. Επιπολαιότητα και προχειρότητα από την προηγούμενη κυβέρνηση που στο βωμό της κομματικής εκμετάλλευσης θυσίασε τη σοβαρή προοπτική του μνημείου, προβαίνοντας σε πρακτικές μηντιακής σπέκουλας και δημοκοπίας, αντίθετες προς την ανάγκη σοβαρού σχεδιασμού ανάδειξης και προβολής.

  • Ολιγωρία από τη σημερινή κυβέρνηση επιπολαιότητα από την προηγούμενη
  • Παραμένουν αναξιοποίητοι  οι αρχαιολογικοί χώροι στην επαρχία Βισαλτίας (αρχαιολογικός τόπος Τερπνής κ.α.)

Την ίδια ώρα παραμένουν αναξιοποίητα μνημεία της ευρύτερης περιοχής, τόσο στην Αμφίπολη (Αρχαίο Γυμνάσιο), αλλά και στην επαρχία Βισαλτίας (αρχαιολογικός τόπος Τερπνής), με ό,τι αυτό συνεπάγεται  για την αδυναμία εκπόνησης σοβαρού σχεδίου για τον τουρισμό».

Τα παραπάνω δήλωσε μεταξύ άλλων ο υποψήφιος Βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής Πασχάλης Τόσιος, σε ραδιοφωνική εκπομπή εχθές.

«Από χρόνο σε χρόνο καθυστερεί η έναρξη του έργου ανάδειξης του αρχαίου θεάτρου στην περιοχή της Αμφίπολης, με ευθύνη κυρίως του Υπουργείου Πολιτισμού, στο πνεύμα της γενικότερης απαξίωσης για την περιοχή, όπως εξάλλου το είδαμε μέχρι στιγμής και για τον Τύμβο Κάστα».

Διαβάστε επίσης:

  • Ευχαριστήριο μήνυμα του Κωστή Ιωαννίδη Μετά την εκλογική μάχη της 7ης Ιουλίου θέλω να ευχαριστήσω όλες τις Σερραίες και Σερραίους συμπολίτες μου, που πίστεψαν σ’ εμάς, που πίστεψαν σε εμένα και συνετ...