32 είναι τελικά οι υποψήφιοι που θα διεκδικήσουν τις 7 θέσεις των Δημάρχων στο Νομό Σερρών και οι περισσότεροι από αυτούς εκτίθενται για πρώτη φορά.

Στο Δήμο των Σερρών

Στο Δήμο των Σερρών, τρεις πρώην υποψήφιοι βουλευτέςοι δύο με το ΠΑΣΟΚ και ο ένας με την Ν.Δ.,

  • οι κ.κ. Αντώνης Γεωργούλας ,
  • η κ. Αριάδνη Παπαφωτίου
  • και ο Αλέξανδρος Χρυσάφης,
  • αλλά και ο πρώην «πράσινος» νομάρχης Στέφανος Φωτιάδης,
  • όπως και ο υποψήφιος του ΚΚΕ Φαρμάκης Παύλος,
  • θα προσπαθήσουν να κερδίσουν τον διάδοχο του Πέτρου Αγγελίδη, κ. Θόδωρο Αραμπατζή.

Ο κ. Θόδωρος Αραμπατζής ήταν για χρόνια πρόεδρος στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Καπετάν Μητρούσι, όπως επίσης ήταν Πρόεδρος και στην ΔΕΥΑΣ των Σερρών ενώ διετέλεσε και πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου στο Δήμο των Σερρών.

Ο κ. Χρυσάφης ήταν για χρόνια πρόεδρος του Επιμελητηρίου Σερρών και στο παρελθόν υποψήφιος βουλευτής με την Νέα Δημοκρατία, χάνοντας μάλιστα στο νήμα την εκλογή του το 2007 και το 2009!

Ο κ. Γεωργούλας ήταν Δημοτικός Σύμβουλος από τα γεννοφάσκια του (1990-94) και είναι γιος του πρώην Δημάρχου Σερρών κ. Γιώργου Γεωργούλα, ενώ διετέλεσε Νομαρχιακός σύμβουλος (1998-2002), ενώ ήταν υποψήφιος Βουλευτής με το ΠΑΣΟΚ το 2000.

Ο κ. Φωτιάδης ήταν κοινοτάρχης το μακρινό 1994 και μετά Δήμαρχος στο Λευκώνα, ενώ το 2006 εξελέγη Νομάρχης με την στήριξη του ΠΑΣΟΚ, ενώ η κ. Παπαφωτίου διεκδίκησε την θέση της βουλευτού με το ΠΑΣΟΚ το 2012, ενώ σήμερα κάνοντας την αριστερή(;) στροφή, πήρε την στήριξη των ανθρώπων του ΣΥΡΙΖΑ.

Υποψήφιος με την στήριξη του ΚΚΕ είναι φέτος ο κ. Φαρμάκης Παύλος, ένας ελεύθερος επαγγελματίας – κρεοπώλης, που είναι και ο μικρότερος ηλικιακά υποψήφιος, μόλις 37 ετών.

Στο Δήμο Σιντικής

Στις επερχόμενες εκλογές στο Δήμο Σιντικής υποψήφιοι εκτός του νυν Δημάρχου κ. Φώτη Δομουχτσίδη είναι ο Ζήσης Λούγκος που κατάγεται από τον πρώην Δήμο  Πετριτσίου η κ. Όλγα Φυταγκουρίδου που ζει και εργάζεται στην περιοχή του πρώην Δήμου Κερκίνης και ο Ιωσήφ Παναγιωτίδης.

Υποψήφια δήμαρχος Σιντικής από την πλευρά του ΚΚΕ θα είναι η κ. Ιωαννίδου Μαρία, ένα νέο κορίτσι απόφοιτη του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου στην Κομοτηνή στο τμήμα Ιστορίας και Εθνολογίας.

Λογικά, η εκλογή θα κριθεί την δεύτερη Κυριακή με μονομάχους τους υποψήφιους που προέρχονται από τους μεγάλους πρώην Δήμους Σιδηροκάστρου και Κερκίνης, μιας και άλλη μια φορά βλέπουμε τον τοπικισμό να υπερτερεί ακόμα και αυτού του ίδιου του …λαϊκισμού!

Λογικά το φαβορί είναι ο κ. Δομουχτσίδης, καθώς η αντιπολίτευση είναι …διασπασμένη.

Στο Δήμο Ηράκλειας

Ο τρεις φορές εκλεγμένος Δήμαρχος θα είναι εκ νέου διεκδικητής του Δήμου Ηράκλειας.

Ο δήμαρχος Ηράκλειας Κλεάνθης Κοτσακιαχίδης, κατέθεσε πλήρες ψηφοδέλτιο , μόνο που αυτή τη φορά έχει να αντιμετωπίσει έναν πολλά υποσχόμενο αντίπαλο.

Τον Γιώργο Κουτσάκη που κατέθεσε πρώτος και καλύτερος τον συνδυασμό του, αν και οι κακές γλώσσες λένε ότι επισκέφτηκε στην συνέχεια πολλές φορές το Πρωτοδικείο,ο οποίος φαίνεται να έχει εξασφαλίσει και την στήριξη του πρώην δημάρχου Αναστάσιου Γεωργιάδη , όπως και αυτή του Ανέστη Λαζαρίδη.

Τρίτη υποψηφιότητα θα είναι αυτή του ΚΚΕ, με υποψήφια την κ. Χατζίδου Δέσποινα, που είναι ενεργό μέλος του Πολιτιστικού Συλλόγου Κοίμησης και μέλος του Συλλόγου Γυναικών Ν. Σερρών και λογικά, η εκλογή θα κριθεί την πρώτη Κυριακή, είτε με τον κ. Κοτσακιαχίδη, είτε με τον κ.Κουτσάκη.

Στο Δήμο Αμφίπολης

Ο μόνος από τους παλιούς και ο πιο νέος ηλικιακά από όλους τους υποψήφιους που έμεινε στην μάχη για την δημαρχιακή καρέκλα τα τελευταία δέκα χρόνια είναι ο σημερινός Δήμαρχος Αμφίπολης κ. Κωνσταντίνος Μελίτος που κατάγεται και ζει στην Παλαιοκώμη και κατέθεσε ένα πλήρες ψηφοδέλτιο.

Αντίπαλός του είναι ο κ. Φράστανλης από το Ρoδολίβος που κατέθεσε επίσης πλήρες ψηφοδέλτιο, ο κ. Πετρίδης επίσης από την Παλαιoκώμη που κατέθεσε ψηφοδέλτιο με 27 υποψηφίους (αντι για 32),

ο κ. Γάλλος (επίσης με λίγους υποψηφίους παρότι ενώθηκε με τον κ. Τζίτζιφο) από την Πρώτη και η κ. Άντσιου Άννα που είναι η υποψήφια του ΚΚΕ και είναι νοσηλεύτρια από το Ροδολίβος και σημερινή δημοτική σύμβουλος του δήμου Αμφίπολης.

Τόσο ο κ.Γάλλος έχει ξανακατέβει υποψήφιος με πενιχρά δυστυχώς αποτελέσματα για τον ίδιο, ενώ ο κ.Πετρίδης δεν κατέβηκε ξανά υποψήφιος στον διευρυμένο Δήμο Αμφίπολης, που φαίνεται να έχει την στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ.

Μελίτος και Φράστανλης, λόγω των πολύ καλών συνδυασμών τους, λογικά θα αναμετρηθούν ξανά στην δεύτερη Κυριακή.

Στο Δήμο Νέας Ζίχνης

Στη Νέα Ζίχνη o  νυν Δήμαρχος Ν.Ζίχνης Παναγιώτης Πολυμέρης δεν θα κατέβει ως υποψήφιος Δήμαρχος στις επικείμενες εκλογές, και η αλήθεια είναι πως έκανε πίσω για τον Γιώργο Ντώνε που κατέθεσε πλήρες ψηφοδέλτιο.

Πλώρη όμως για το Δήμο Ν.Ζίχνης έβαλε όμως και ο κ. Παντελής Μπόζης (που κατέθεσε και αυτός πλήρες ψηφοδέλτιο με 121 υποψηφίους) και από πλευράς ΚΚΕ θα είναι ο κ. Στεφανόπουλος Ιωάννης που εργάζεται στο Φυσικό Αέριο και πιστέψτε με δεν είναι αμελητέος…

Λογικά και εδώ θα έχουμε εκλογή από την πρώτη Κυριακή

Στο Δήμο Βισαλτίας

Υποψήφιοι Δήμαρχοι σήμερα στο Δήμο Βισαλτίας παραμένουν τόσο οι κυρίες Τιμοθέα Ρακιτζή και Βάνα Πλιάκου – Σφακιανάκη, όσο και οι κύριοι Τζιάγκαλος, Δουβίτσας,Μάκης Λαίος και ο Αθανάσιος Μασλαρινός

Ο κ. Μιχαηλίδης εγκατέλειψε την προηγούμενη βδομάδα και δεν φαινεται να στηρίζει οποιοδήποτε υποψήφιο.

Πλιάκου, Μασλαρινός και Ρακιτζή λόγω των πολύ καλών συνδυασμών τους, λογικά αγωνίζονται για να βρεθούν στην κάλπη την δεύτερη Κυριακή.

Στο Δήμο  Εμμανουήλ Παππά

Στις εκλογές υποψήφιοι εκτός του νυν Δημάρχου κ. Νότα (ΝΔ), είναι ο κ. Μπάλτσιος(ΠΑΣΟΚ), που έρχεται με φόρα από τις προηγούμενες εκλογές και ο πρώην κοινοτάρχης και πρωην Δήμαρχος κ. Δεδούσης (ΝΔ), που κατάγεται από τον πρώην Δήμο  Εμμανουήλ Παππά.

Υποψήφιος Δήμαρχος Δήμου Εμ. Παππά από πλευρά ΚΚΕ θα είναι και ο  Μανδάνας Αργύριος και όπως φαίνεται και εδώ η μάχη θα κριθεί την δεύτερη Κυριακή μιας και η δυναμική αλλά και τα ψηφοδέλτια και των τριών  φαίνονται δυνατά!

Πηγή: ΔΙΚΤΥΟ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Διαβάστε επίσης:

  • Ευχαριστήριο μήνυμα του Κωστή Ιωαννίδη Μετά την εκλογική μάχη της 7ης Ιουλίου θέλω να ευχαριστήσω όλες τις Σερραίες και Σερραίους συμπολίτες μου, που πίστεψαν σ’ εμάς, που πίστεψαν σε εμένα και συνετ...