Λένε, πως η «εξουσία» φθείρει τους πολιτικούς. Ισχυρίζονται ότι η καθημερινότητα σκοτώνει την εικόνα τους, τα ποσοστά της επιτυχίας τους είναι συνήθως αντιστρόφως ανάλογα με το χρόνο παραμονής τους στην πολιτική σκηνή. Μοναδική περίπτωση, που η αξία του πολιτικού ανδρός πολλαπλασιάζεται μέσα στο χρόνο είναι αυτή του υποψήφιου Δημάρχου Σερραίων, Στέφανου Φωτιάδη. Το πέρασμά του πρώτα από την Κοινότητα Λευκώνα, αργότερα από το Δήμο Λευκώνα και τέλος από τη Νομαρχία Σερρών σηματοδότησε την πολιτική σκηνή του τόπου. Η ηχηρή του παρουσία και η κατάθεση έργου από όποιο μετερίζι κι αν πέρασε, είναι τα διαπιστευτήριά του για την προοπτική της επιτυχίας του και από τη θέση του Δημάρχου.


Δυναμικός διεκδικητής, κατάφερε να βγάλει το Νομό μας από την αφάνεια και επιτάχυνε τους ρυθμούς ανάπτυξης. Με διερευνητική ματιά αντιμετώπισε τα προβλήματα του τόπου και η αποτελεσματικότητά του με ό,τι καταπιανόταν έβαλε τέλος στα σενάρια περί οπισθοδρόμησης που ήθελαν κάποιοι να επιβάλουν.

Πολυσχιδής προσωπικότητα, ακούραστος και άοκνος, βρέθηκε πολλές φορές αρωγός στα προβλήματα των πολιτών, των γυναικών και των νέων και στάθηκε δίπλα στις νόμιμες διεκδικήσεις τους. Η πρόκληση του «Κλεισθένη» δίνει και πάλι το ερέθισμα και γρήγορα με μία ομάδα άξιων και ικανών συνεργατών του οραματίστηκαν και σχεδίασαν τους άξονες τους προγράμματός τους μέσα από την παράταξη «Σερραϊκή Αυτοδιοικητική Συνεργασία ΣΕΡΡ.Α.Σ». Το όραμα υπάρχει, το πρόγραμμα κατατέθηκε, η θέληση δίνει την ώθηση και το ταξίδι για την ανάπτυξη του τόπου είναι έτοιμο να ξεκινήσει. Συνοδοιπόροι στο ταξίδι αυτό της προόδου και της προοπτικής, πλειοδοτούν με την ψήφο τους οι Σερραίοι δημότες την έξοδό τους από την ακανθώδη καθημερινότητα και συμμετέχουν στις μεγάλες αλλαγές του Μεγάλου Δήμου Σερρών.

Εγγυητής για το νοικοκύρεμα των υπηρεσιών, για τη βελτίωση των συνθηκών στην καθαριότητα, στο κυκλοφοριακό, στην τακτοποίηση των οικονομικών χρεών, ο Στέφανος Φωτιάδης χαράζει καινοτόμες δράσεις αναβαθμίζοντας την ποιότητα ζωής των πολιτών με δρόμους, πάρκα, πεζοδρομήσεις, πράσινο, αναπλάσεις πλατειών.

Με σεβασμό στην ιστορία του τόπου και με προτεραιότητα στον πεζό, στα παιδιά, στους ηλικιωμένους, στα ΑμεΑ, θέτει τα εχέγγυα για μία ανθρώπινη πόλη και ένα ελπιδοφόρο Δήμο. Ανοιχτός στις προκλήσεις της εποχής και πρωτοπόρος στις εξελίξεις της τεχνολογίας, υπόσχεται ενθάρρυνση της έρευνας και προαγωγή της δυναμικής του τόπου μέσα από προγράμματα και δράσεις της ΕΕ.

Η εμπειρία του θέτει τα θεμέλια, το όραμά του δίνει την προοπτική, η δυναμικότητά του εγγυάται την πραγμάτωση του προγράμματός του και με τη θετική ψήφο των Σερραίων δημοτών, η απογείωση από τη μιζέρια και τα προβλήματα ξεκινά.

Για όλα αυτά, οι Σερραίοι προτίθενται να ψηφίσουν τον Στέφανο Φωτιάδη, γιατί απέδειξε ότι ΞΕΡΕΙ – ΜΠΟΡΕΙ – ΔΙΕΚΔΙΚΕΙ.

Άποψη: Ιορδάνης Ξανθόπουλος (Φιλόλογος – Δημοσιογράφος)

Διαβάστε επίσης:

  • Ευχαριστήριο μήνυμα του Κωστή Ιωαννίδη Μετά την εκλογική μάχη της 7ης Ιουλίου θέλω να ευχαριστήσω όλες τις Σερραίες και Σερραίους συμπολίτες μου, που πίστεψαν σ’ εμάς, που πίστεψαν σε εμένα και συνετ...