Κύριοι, το Σωματείο Εστιατόρων και Συναφών Επαγγελμάτων Ν.Σερρών, σας καλεί να τοποθετηθείτε στα παρακάτω θέματα που αφορούν κατά βάση τους Επαγγελματίες του κλάδου αλλά και γενικότερα την κοινωνία και την οικονομία του τόπου μας.

  1. Ελεύθερο Internet: Λειτουργεί σε πολλά μεγάλα αστικά κέντρα της Ευρώπης αλλά και της Ελλάδας και εξυπηρετεί πολίτες και επαγγελματίες καθώς το διαδίκτυο πλέον είναι απαραίτητο στην καθημερινότητά μας.
  2. Κλειστό κολυμβητήριο στο Πάρκο Ομόνοιας: Ξεκίνησε και δεν προχώρησε ποτέ. Σε μια πόλη με αυξημένες ανάγκες λόγω πληθυσμού, με ένα γερασμένο κολυμβητήριο με 25αρα πισίνα και με ομάδες και αθλητές που φέρνουν διακρίσεις. Σε μια πόλη με παράδοση στα υγρά σπορ και με ΤΕΦΑΑ…
  3. Χώροι στάθμευσης: Μεγάλη πληγή ιδιαίτερα για το κέντρο των Σερρών όπου προσπαθούν απεγνωσμένα να σταθμεύσουν τα τουριστικά λεωφορεία και δεν υπάρχει πουθενά, κανένα σημείο.
  4. ΔΕΥΑΣ – επαγγελματικό τιμολόγιο: Επανειλημμένως έχει τεθεί το θέμα από τους επαγγελματίες. Είναι απόλυτα λογικό και σημαντικό αίτημα οι επαγγελματίες που πασχίζουν να κρατήσουν τις επιχειρήσεις τους, σε μια πόλη και έναν νομό που μαραζώνει οικονομικά, να αιτούνται μειωμένο τιμολόγιο νερού.
  5. ΤΕΙ Σερρών: Όπως φαίνεται η εισροή σπουδαστών είναι φθίνουσα, με τους αριθμούς σπουδαστών που διαβιούν στην πόλη να είναι απογοητευτικοί. Άλλο ο αριθμός εγγεγραμμένων σπουδαστών και άλλο ο πραγματικός αριθμός αυτών που ζουν και κινούνται στις Σέρρες.
  6. Σέρρες- γαστρονομικός προορισμός: Έχουμε προϊόντα μοναδικά στην Ελλάδα, υψηλής διατροφικής αξίας, παραδοσιακά, γλυκίσματα, κρασιά και πολλά ακόμη, που δεν αναδείχτηκαν μέσα από θεσμοθετημένες εκδηλώσεις.
  7. Σέρρες – Θρησκευτικός προορισμός: Δεκάδες εκκλησίες και μοναστήρια σπάνιας ομορφιάς και με ιστορική και θρησκευτική αξία, παραμένουν άγνωστα ακόμη και για τους Σερραίους… πόσο μάλλον για τους επισκέπτες
  8. Σέρρες – Ιαματικός Προορισμός: Έχουμε την τύχη να ζούμε σε έναν τόπο ευλογημένο, που εκτός των άλλων θα μπορούσε να λειτουργήσει και ως ιαματικός προορισμός. Δημοτικές ή ιδιωτικές πρωτοβουλίες και προσπάθειες ουσιαστικά παραμένουν στάσιμες και αναξιοποίητες…
  9. Πολιτεία των Ευχών – Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις: Αντιλαμβανόμαστε ότι ο χώρος όπου φιλοξενείται η Πολιτεία των Ευχών βολεύει λόγω έκτασης αλλά πρέπει να υπάρξει μέριμνα και για το κέντρο της πόλης. Ένα μικρότερο «Χριστουγεννιάτικο χωριό» με δράσεις και εκδηλώσεις στην Πλατεία Ελευθερίας και στο Εμπορικό Κέντρο των Σερρών θα συνέβαλλε στην εορταστική κίνηση.
  10. Καρναβαλική γιορτή: Ποτέ στις Σέρρες δεν επιχειρήσαμε οργανωμένα να θεσμοθετήσουμε αποκριάτικες εκδηλώσεις. Ο κόσμος δείχνει να το θέλει αν κρίνουμε από την κίνηση εκείνων των ημερών και μπορούμε να προσελκύσουμε και επισκέπτες.
  11. Θεσμοθέτηση πολυήμερων πολιτιστικών εκδηλώσεων 4 φορές/έτος: Κάθε εποχή ή με αφορμή θρησκευτικές γιορτές, εθνικές επετείους κλπ, πρέπει να υπάρχουν δράσεις και εκδηλώσεις που θα αναδεικνύουν τον πολιτισμό, την ιστορία και τη λαογραφία του τόπου.
  12. Αη-Γιάννης και Χιονοχώρι: Ο Δήμος μας έχει δύο περιοχές με σπάνιο φυσικό κάλλος που με την ανάλογη προβολή και αξιοποίηση μπορούν να αποτελέσουν τουριστικούς προορισμούς και να τονώσουν την οικονομία μας.  Ο Αη-Γιάννης που είναι ήδη γνωστός και το Χιονοχώρι που σε φυσική ομορφιά δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από την Αράχωβα, αν αξιοποιηθούν θα αποτελέσουν πόλους έλξης επισκεπτών.
  13.  Λαϊλιάς: Το οδικό δίκτυο προς τον Λαϊλιά, οι υποδομές και η πίστα, με μελέτη και προγραμματισμό μπορούν αν όχι να φέρουν επισκέπτες, τουλάχιστον να κρατήσουν τους Σερραίους που εκδράμουν σε όμορους νομούς και στη Βουλγαρία.
  14. Δημοτικά τέλη: Έχει τεθεί κατ’ επανάληψη το θέμα των δημοτικών τελών που επιβαρύνουν σημαντικά τους επαγγελματίες. Παίρνονται αποφάσεις χωρίς να ακούσουν καν τις θέσεις και τα αιτήματά μας και οδηγούμαστε σε προστριβές. Κάθε απόφαση που αφορά τον επαγγελματία θα πρέπει να περνάει από διαβούλευση.
  15. Δημοτικό γήπεδο: Πέρασαν χρόνια από τότε που είχε αποφασιστεί να γίνει το γήπεδο του Πανσερραϊκού έξω από την πόλη. Το θέμα με κάποιον τρόπο έκλεισε και μπήκε στο συρτάρι. Ο χώρος όπου σήμερα είναι το δημοτικό γήπεδο το οποίο εξ όσων γνωρίζουμε δεν είναι και σε ιδιαίτερα καλή κατάσταση, θα μπορούσε να γίνει ένα ωραίο, μεγάλο πάρκο, δίνοντας ζωή και ζωντάνια στην περιοχή και προσφέροντας στους πολίτες έναν χώρο, με παιδικές χαρές, γήπεδα μπάσκετ, αναψυκτήρια κλπ
    Τι γίνεται με τα γήπεδα στο Πάρκο Ομόνοιας;
  16. Μπεζεστένι: Το Αρχαιολογικό Μουσείο Σερρών, αυτό που επισκέπτονται όσα σχολεία και όσοι τουρίστες βρεθούν στην πόλη μας, εδώ και πολλά χρόνια δεν προβάλλεται, δεν ανανεώνεται, δεν αναδεικνύεται….
  17. Μουσείο Φυσικής Ιστορίας: Λέγεται ότι είναι το δεύτερο καλύτερο στην Ελλάδα μετά το Μουσείο Γουλανδρή καθώς διαθέτει τεράστια συλλογή εκθεμάτων της χλωρίδας και της πανίδας του τόπου μας. Ο χώρος όπου στεγάζεται είναι μικρός και από πολλές απόψεις ακατάλληλος. Δεν έχει προβληθεί ώστε να προσελκύσει επισκέπτες. Ούτε οι Σερραίοι το γνωρίζουν…
  18. Το Αυτοκινητοδρόμιο Σερρών: Έχουμε την ευτυχία να έχουμε το μοναδικό Αυτοκινητοδρόμιο της Ελλάδας και το καλύτερο των Βαλκανίων. Λειτουργεί όμως αποκλειστικά για τους λάτρεις του είδους και ουσιαστικά δεν «μπήκε» ποτέ στην Σερραϊκή κοινωνία. Υπάρχει μεγάλο πεδίο συνεργασίας ανάμεσα στους επαγγελματίες της πόλης και στο Αυτοκινητοδρόμιο…
  19. Κατασκηνώσεις Χρυσοπηγής:  Τα χρόνια της κρίσης, είναι πολλά τα παιδιά που παραμένουν στην πόλη όλο το καλοκαίρι, λόγω εργασίας ή οικονομικής δυσχέρειας των γονέων. Οι κατασκηνώσεις της Χρυσοπηγής που κάποτε φιλοξενούσαν εκατοντάδες παιδιά παραμένουν κλειστές εδώ και χρόνια, «στερώντας» από τα παιδιά των Σερραίων πολιτών το δικαίωμα στις διακοπές…
  20. Εκθεσιακός χώρος: Πολλές φορές και με κάθε τρόπο ως επαγγελματίες ζητήσαμε τη δημιουργία μόνιμου εκθεσιακού χώρου. Αποτελεί σημαντικό εργαλείο ανάπτυξης και εξωστρέφειας που τόσο έχουμε ανάγκη. Υπάρχουν ανεκμετάλλευτες δημόσιες εκτάσεις που ερημώνουν (στρατόπεδα, δημοτικές εκτάσεις κλπ).

Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Ο Πρόεδρος Κοτσαμπάς Σωτήριος

Διαβάστε επίσης:

  • Ευχαριστήριο μήνυμα του Κωστή Ιωαννίδη Μετά την εκλογική μάχη της 7ης Ιουλίου θέλω να ευχαριστήσω όλες τις Σερραίες και Σερραίους συμπολίτες μου, που πίστεψαν σ’ εμάς, που πίστεψαν σε εμένα και συνετ...