Χιλιάδες ήταν οι Σερραίοι που επισκέφθηκαν το Σαββατοκύριακο την έκθεση «Κρήτη η Μεγάλη Συνάντηση – Τοπικά προϊόντα και Γεύσεις Ελλάδας» στην πλατεία Ελευθερίας την πόλης των Σερρών.

Η έκθεση που άνοιξε τις πύλες της την προηγούμενη Πέμπτη και θα διαρκέσει έως τις 18 Νοεμβρίου αποτελεί πόλο έλξης πολλών επισκεπτών, οι οποίο συμμετέχουν σε ένα γαστρονομικό ταξίδι στα κρητικά προϊόντα και στις γεύσεις της Ελλάδας. Η έκθεση, που φιλοξενείται για πρώτη φορά στις Σέρρες, έχει ενθουσιάσει επισκέπτες αλλά και τους παραγωγούς-εκθέτες που μιλώντας στην ΕΡΤ Σερρών δήλωσαν εντυπωσιασμένοι από την ανταπόκριση και την θετική διάθεση των Σερραίων.

«Η ανταπόκριση των Σερραίων είναι άψογη με κεφαλαία γράμματα. Αυτό που καταλάβαμε και το λέγαμε με τα παιδιά είναι ότι στις Σέρρες έχει πολλούς μερακλήδες. Ξέρουν να τρώνε καλά κι αυτό το κάνουν γιατί είναι ευχάριστοι άνθρωποι» είπε στην ΕΡΤ Σερρών ο παραγωγός Μιχάλης Τσικανδυλάκης που υπογράμμισε ότι είναι πολλά αυτά, που ενώνουν Μακεδόνες και Κρητικούς.

«Οι Σερραίοι αγαπάνε πάρα πολύ την Κρήτη και το διαπιστώσαμε αυτές τις μέρες. Αυτό δεν το είδα πουθενά αλλού, σε κανέναν άλλο Νομό, όπου κι αν πήγαμε με την έκθεση. Στην Πάτρα που έχει 400.000 κόσμο και δεν βρήκαμε την ανταπόκριση που βρήκαμε στις Σέρρες» είπε στην ΕΡΤ Σερρών ο παραγωγός Μηνάς Καστρινάκης που είναι σίγουρος ότι η έκθεση θα έρχεται κάθε χρόνο στις Σέρρες.

Ο Σερραίος σεφ Δημήτρης Γιανχουστίδης που εργάζεται στην Κρήτη εξέφρασε τη ικανοποίηση του για την συμμετοχή του κόσμου στην Έκθεση: «η Έκθεση πάει πάρα πολύ καλά. Ήταν αυτό που περιμέναμε. Καθημερινά πολιτιστικοί σύλλογοι των Σερρών παρουσιάζουν τους χορούς τους ενώ δημιουργούμε μαγειρικά δρώμενα που δίνουν τη δυνατότητα να δοκιμάσουν οι Σερραίοι φαγητά με Κρητικά προϊόντα. Οι εκθέτες είναι ευχαριστημένοι και πιστεύω, όπως δήλωσαν ο Δήμαρχος κ. Χρυσάφης και ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Μαλλιαράς, με τη βοήθεια του κ. Νεκτάριου Σερμάκη και των αρχών να πραγματοποιήσουμε έκθεση Σερραϊκών προϊόντων στην Κρήτη».

Πηγή: ΕΡΑ ΣΕΡΡΩΝ - Συντάκτης: Βασίλης Αναστασιάδης

Διαβάστε επίσης:

  • 22η Γιορτή ρυζιού στον Προβατά Σερρών Με στόχο την προώθηση του ρυζιού, με την καλλιέργεια του οποίου ασχολούνται οι κάτοικοι της περιοχής του Προβατά Σερρών, διοργανώνεται η 22η Γιορτή Ρυζιού και α...
  • Άνοιξε τις πύλες της η SEREXPO 2022 Η SEREXPO 2022 επέστρεψε δυναμικά και άνοιξε την «αυλαία» της, την Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου στο Επιχειρηματικό Κέντρο SEREXPO «ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΕΓΚΛΑΣ» και θα διαρκέσει έ...