Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το 4o Serres Hackathon με θέμα «Web Attack Mining» το Σάββατο 18 και την Κυριακή 19 Μαΐου 2018 στο ΤΕΙ Κ.Μ. (Σέρρες) που διοργανώθηκε από την τεχνολογική κοινότητα Σερρών serrestech.gr και το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στην Εφαρμοσμένη Πληροφορική του Τμήματος Μηχανικών Πληροφορικής του ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας.

10 ομάδες και συνολικά 37 άτομα από το ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας, το Αλεξάνδρειο ΤΕΙ Θεσσαλονίκης, το ΠΑΜΑΚ και το Αριστοτελείο Πανεπιστήμιο διαγωνίστηκαν για 34 συνεχείς ώρες υλοποιώντας εφαρμογές ανοιχτού κώδικα οι οποίες σκοπό είχαν να αναγνωρίσουν και να αναφέρουν επιθέσεις σε μια ιστοσελίδα. Μάλιστα υπήρχε και διεθνής συμμετοχή με τον Burak Tamturk (Τουρκία).

Στους νικητές δόθηκαν χρηματικά έπαθλα καθώς και έκπτωση 25% στα δίδακτρα του Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στην Εφαρμοσμένη Πληροφορική. Όλοι οι συμμετέχοντες έλαβαν βεβαίωση συμμετοχής, μετάλλιο και μία αναμνηστική κούπα ενώ όλα τα αποτελέσματα δημοσιεύτηκαν στο επίσημο website του Hackathon

Την πρώτη θέση κατέλαβε η ομάδα Wannabe Programmers, με δύο μέλη από το ΑΠΘ και το ΠΑΜΑΚ.
Με πολύ μικρή διαφορά (1 πόντο), δεύτερη ήρθε η ομάδα Πύθωνες, με τέσσερα μέλη, όλα από το ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας

Τρίτη ήρθε η ομάδα HACKBANG, με τέσσερα μέλη, από το ΠΑΜΑΚ

Την διοργάνωση υποστήριξαν η UNESCO Σερρών (Club UNESCO for Serres), πλήθος τοπικών και όχι μόνο εταιρειών, φορέων, μέσων μαζικής ενημέρωσης και εθελοντών.

Πηγή: ΕΡΑ ΣΕΡΡΩΝ - Συντάκτης: Δέσποινα Γιαννακίδου

Διαβάστε επίσης:


Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται την ιστοσελίδα μας 272 επισκέπτες