dimarxos_kathariotita_2011« Η καθαριότητα είναι πολιτισμός , πολίτες ενεργοί πόλη καθαρή» , «διατηρούμε την πόλη μας καθαρή», ταμηνύματα που έστειλανστους Σερραίους οι μαθητές της Δ΄ τάξης του πειραματικού Σχολείου Σερρών ,με τηνδράση καθαριότητα των χώρων του πρώην στρατοπέδου Παπαλουκά και σημείων του κέντρου της πόλης.

Χθες το πρωί 20 μαθητές της Δ΄ τάξης του Πειραματικού Σχολείου «Κωνσταντίνος Καραμανλής» η δασκάλα τους και ο δήμαρχος Σερρών κ.Πέτρος Αγγελίδης , ο αντιδήμαρχος καθαριότητας κ. Παντελής Χράπας , η αντιδήμαρχος Παιδείας κ. Σοφία Μπιτζίδου ,ο δημοτικός σύμβουλος κ. Μαργαρίτης Χατζημαργαρίτηςκαι υπάλληλοι της υπηρεσίας καθαριότητας καθάρισαν τους χώρους του στρατοπέδου Παπαλουκά και στην συνέχεια την πλατεία Ελευθερίας και την οδό Ναυάρχου Σαχτούρη.

Τα παιδιά θέλησαν με την δράση τους να ευαισθητοποιήσουν τους Σερραίους στο θέμα της καθαριότητας του περιβάλλοντος.


«Η από κοινού δράση με τα παιδιά είναι μία ξεχωριστή εμπειρία. Η τοπική κοινωνία μπορεί να ελπίζει σε ένα καλύτερο μέλλον με δημότες ενσυνείδητους σε θέματα προστασίας του περιβάλλοντος και καθαριότητας» τόνισε ο δήμαρχος Σερρών κ. Αγγελίδης αναφερόμενος στην δράσηκαι συνεχίζοντας δήλωσε «Η εκστρατεία ευαισθητοποίησης των πολιτών-ιδίως της νεολαίας-θ’ αποτελέσει παρακαταθήκη στον αγώνα διάσωσης του περιβάλλοντος και της πόλης μας, καθώς έδωσαν ένα λαμπρό παράδειγμα προς τη σερραϊκή κοινωνία. Η σημερινή δραστηριότητα υπήρξε αποκαλυπτική, καθώς έδειξε ότι η μαθητιώσα κοινότητα είναι βασικός πυρήνας, κινητήρια δύναμη κάθε περιβαλλοντικής- κι όχι μόνον-πρωτοβουλίας για το καλό του τόπου μας. Η ενεργός συμμετοχή όλων είναι άκρως απαραίτητη και τα μηνύματα της πρωτοβουλίας του Σχολείου πρέπει να πιάσουν τόπο. Είναι ανάγκη ν’ αλλάξει η νοοτροπία και οι πολίτες να ενεργοποιηθούν, προκειμένου ν’ αναβαθμιστεί η ποιότητα ζωής τους. Γι αυτό, η αρχή θα γίνει από τα πλέον βασικά-κι αυτονόητα για τους κατοίκους άλλων πόλεων στο εξωτερικό-βήματα. Βασικός στόχος η καθαριότητα των δημοσίων χώρων, των πλατειών, των δρόμων και των πεζοδρομίων, των χώρων μπροστά από τα σπίτια μας. Όχι σκουπίδια και σάκους απορριμμάτων αφημένους έξω από κάδους ή από καταστήματα. Δεν αποτελούν απλώς εστίες μόλυνσης, αλλά και προσβολή της αισθητικής μιας σύγχρονης πόλης, στην οποία διαβιώνουν πολιτισμένοι άνθρωποι. Αυτό είναι το σπουδαιότερο μήνυμα που στέλνουν οι μαθήτριες και οι μαθητές της Δ΄ τάξηςτου Πειραματικού Σχολείου Σερρών : Η ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ είναι ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ».

Η δασκάλα των μαθητών κ. Κατερίνα Αβδελά αναφερόμενη στην δράση των μαθητών της τόνισε « Με την σημερινή συλλογική δράση ,ανταποκρινόμενοι στην πρόταση που μας έκανε ο κ. Δήμαρχος τα παιδιά διδάσκουν και διδάσκονται . Διδάσκονται ότι ακόμα και ένας πάρα πολύ μικρός πολίτης που συμμετέχειενεργά να επιφέρει αλλαγές στην πόλη του ενώ διδάσκουν ότι μπορούμε όλοι μαζί να προσφέρουμε πολιτισμό στην πόλη μας ,όλοι μαζί μπορούμε να κάνουμε την αλλαγή στην πόλη μας που τόσο αγαπούμε και θαυμάζουμε»

Οι μαθητές που συμμετείχαν στην δράση δήλωσαν ευχαριστημένοι από την συμμετοχή τους .Η μαθήτρια Σωτηρία Πολυράβα ,τόνισε «Η σημερνή δράση ήταν διασκεδαστική ,κάναμε κάτι καλύτερο για την φύση μας και πιστεύω να την κάνουμε και άλλη φορά την δράση μας» και η συμμαθήτριά της Σοφία Σιμελίδου συμπλήρωσε « ήτανε πολύ ωραία σήμερα, θα πάμε και στο κέντροκαι έτσι θα πείσουμε τους πολίτες να κάνουν ανακύκλωση για να γίνει η πόλη καθαρή . Αν το καταφέρουμε θα είναι η πόλη μας καθαρή όπως θέλουμε» .Ο μικρός Ηλίας Φωτογράφος επισήμανε « Ωραία ήταν , βοηθήσαμε το περιβάλλον . Πρέπει μικροί και μεγάλοι να προσέχουμε και να μην πετάμε σκουπίδια κάτω αλλά στα καλάθια και στους κάδους».

Δήμητρα Μετόκη

Διαβάστε επίσης:


Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται την ιστοσελίδα μας 294 επισκέπτες