Ο Δήμος Αμφίπολης ανταποκρινόμενος στις επαυξημένες ανάγκες, που προέκυψαν λόγω των καιρικών φαινομένων, έστειλε προσωπικό με κατάλληλο ειδικό όχημα προκειμένου να συνδράμει στην αντιμετώπιση και αποκατάσταση των εκτεταμένων, από την πλημμύρα, ζημιών στην Ευκαρπία του Δήμου Βισαλτίας.


«Λάβαμε την απόφαση να δράσουμε ακαριαία και να βοηθήσουμε με τις δικές μας δυνάμεις το γειτονικό Δήμο της Βισαλτίας, ο οποίος προσφάτως «χτυπήθηκε» έντονα από την κακοκαιρία», τόνισε σε δηλώσεις του ο Αντιδήμαρχος Αμφίπολης, Ιορδάνης Παπαδόπουλος.
Αρκετές περιοχές του Νομού Σερρών μετρούν ακόμη τις πληγές τους, καθώς η επέλαση της κακοκαιρίας ήταν ιδιαίτερα σφοδρή, κυρίως στους Δήμους Βισαλτίας και Εμμανουήλ Παπά, όπου δέχθηκαν τεράστιο χτύπημα.

«Έχουμε εξαιρετική σχέση με τους συναδέλφους-αυτοδιοικητικούς του Δήμου Βισαλτίας και προσπαθούμε να συνεργαζόμαστε κάθε φορά που παρίσταται η όποια ανάγκη», πρόσθεσε ο κ.Παπαδόπουλος.




Στο ίδιο μήκος κύματος και οι δηλώσεις του Προέδρου του ΔΗΚΚΠΑ του Δήμου Βισαλτίας και Μέλους της Ένωσης Νέων Αυτοδιοικητικών Ελλάδος (ΕΝΑ) , Βάιου Βαδαρλή: «Αξίζουν συγχαρητήρια για την αξιέπαινη πρωτοβουλία του Δήμου Αμφίπολης. Μηχάνημα τύπου JCB επιστρατεύτηκε και βοήθησε σημαντικά στον καθαρισμό των πλημμυρισμένων δρόμων της Ευκαρπίας. Είμαστε υπέρμαχοι των διαδημοτικών δράσεων και της συνεργασίας και πιστεύω ότι στο εγγύς μέλλον θα οικοδομήσουμε ακόμη καλύτερες σχέσεις σε όλα τα επίπεδα».

Από την άλλη πλευρά, φαίνεται ότι οι μετεωρολόγοι της χώρας έπεσαν έξω στην πρόγνωσή τους, καθώς ενώ μιλούσαν για ζέστη και γενικώς αίθριες καιρικές συνθήκες το Σαββατοκύριακο, εντούτοις ο καιρός σε όλο το Ν.Σερρών ήταν βροχερός και μουντός, χωρίς ευτυχώς να προκληθούν νέα προβλήματα.

Κείμενο: Ιορδάνης Ξανθόπουλος (Φιλόλογος – Δημοσιογράφος)

Διαβάστε επίσης: