serreslife

Ευχαριστημένος δηλώνει μετά την επίσκεψη του στης Βρυξέλλες  ο κ. Ιωαννίδης Κωνσταντίνος  ιδρυτής των Ενεργών Νέων Σίντικων. Όπως αναφέρει στην ενημέρωσή των ΜΜΕ με ανακοίνωση:

Κατά την επίσκεψη του συναντήθηκε με τον ευρωβουλευτή των ΑΝΕΛ Νότη Μαριά, ο οποίος είναι και ο μοναδικός Έλληνας μέλλος της επιτροπής αναφορών.

Με ιδιαίτερη χαρά ο κ. Μαριάς  δέχτηκε και συνεχάρη τον κ. Ιωαννίδη για τη ενέργεια του στο να θέσει τα ερωτήματα του ονομαστικά, όσο αναφορά την νομιμότητα της  απόφασης  για την εξόρυξη του χρυσού στην περιοχή μαύρα λιθάρια. Ο κ. Μαριάς δεσμεύτηκε ότι βρίσκεται και θα βρίσκεται δίπλα μας και θα εξαντλήσει όλα τα νόμιμα μέσα προκειμένου να αποφευχθεί μια πιθανή εξόρυξη. Δηλώνει αποφασισμένος να βοηθήσει την οποιοδήποτε δημοτική και περιφερειακή αρχή σε περίπτωση που θα καταφύγουν στην  επιτροπή αναφορών της ευρωπαϊκής ένωσης.

Τέλος επισημάνει ότι ο δήμος Σιδηροκάστρου θα πρέπει να καταρτίσει επίσημη  μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων  στη περίπτωση  ανοικτής  εξόρυξης με κυάνωση η οποία μελέτη θα προειδοποιεί για τους κινδύνους που θα έχουμε για το περιβάλλον και την δημόσια υγεία  και η μελέτη αυτή να κατατεθεί στις αρμόδιες αρχές  Ελλάδος και εξωτερικού. Σημαντικό βέβαια είναι όπως μας δηλώνει και οι βουλευτές των Σερρών να θέσουν ερώτημα στη βουλή στον υπουργό κ. Μανιάτη σε τη στάδιο βρίσκεται η εν λόγο απόφαση. Ο κ. Ιωαννίδης στο πλαίσιο της επίσκεψης του στης Βρυξέλλες συναντήθηκε και με των ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Κώστα Χρυσογόνο. Ο κ. Χρυσογόνος  συνεχάρη τον κ. Ιωαννίδη για τη ενέργεια του και έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον  στο να βρεθεί μια λύση για το πρόβλημα.

Αξίζει να τονίσουμε ότι ο κ. Χρυσογόνος έχει Σερραϊκή καταγωγή και το θέμα τον προβλημάτισε έντονα. Δήλωσε ότι θα βρίσκεται στη διάθεση του οποιοδήποτε επισήμου φορέα η κινήματος   που αγωνίζεται για την αποφυγή της εξόρυξης. Τέλος κ. Χρυσογόνος συμφωνεί με τον κ. Μαριά ότι θα πρέπει  ο δήμος Σιδηροκάστρου  να καταρτίσει επίσημη  μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων  στη περίπτωση  ανοικτής  εξόρυξης με κυάνωση η οποία μελέτη θα προειδοποιεί για τους κινδύνους που θα έχουμε για το περιβάλλον και την δημόσια υγεία.

Συμφωνεί ότι θα πρέπει να τεθεί ερώτημα στη βουλή προς τον κ. Μανιατη όσο αναφορά σε πιο στάδιο βρίσκεται η απόφαση. Ο κ. Ιωαννίδης συναντήθηκε και με τον αντιπρόεδρο του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Δημήτρη  Παπαδημούληο κ. Παπαδημούλης εξέφρασε τον θαυμασμό του για την ενέργεια του κ. Ιωαννίδη  στο να θέσει το θέμα στην επιτροπή αναφορών. Συζήτησε με τον κ. Ιωαννίδη και ενημερώθηκε λεπτομερώς επί του θέματος. Έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον και δεσμεύτηκε ότι θα εξαντλήσει κάθε νόμιμο μέσο για την επίλυση του θέματος.

Συμφώνησε με τον κ. Μαριά τον κ. Χρυσογόνο όσο αναφορά για της ενέργειες που θα πρέπει να γίνουν. Αξίζει να τονίσουμε ότι ο κ. ο κ. Παπαδημούλης δέχτηκε τον κ. Ιωαννίδη με ιδιαίτερη χαρά στο γραφείο του και η συζήτηση τους δεν περιορίστηκε μόνο στο θέμα του χρυσού άλλα επεκτάθηκε  γενικά στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα μας και η Ευρώπη.

Τέλος ο κ. Ιωαννίδης συναντήθηκε με τον κ. Γιώργο Καρατσιουμπάνη μέλος της ομάδας της ευρωπαϊκής ενωτικής αριστεράς. Ο κ.Ιωαννιδης ενημέρωσε  τον κ.Καρατσιουμπάνη επί του θέματος ο οποίος  είχε άποψη και ιδιαίτερες  γνώσεις όσο αναφορά την προστασία του περιβάλλοντος και τις επιπτώσεις που θα είχαμε για το περιβάλλον σε μια πιθανή εξόρυξη. Η συζήτηση διήρκεσε αρκετά και όπως ήταν αναμενόμενο δεν περιορίστηκε μόνο στο θέμα του χρυσού αλλά επεκτάθηκε ανταλλάσοντας απόψεις για πιθανές λύσεις για τα προβλήματα που μαστίζουν τη χώρα μας και γενικότερα την Ευρώπη.  

Σας ευχαριστούμε  θερμά

Φιλικά

Ενεργοί Νέοι Σίντικες

ΟΧΙ ΣΤΟ ΧΡΥΣΟ 

Ο Τόπος μας Ξυπνάει!!

Website: http://www.energisintikes.gr

Facebook: https://www.facebook.com/energisintikes.gr

Διαβάστε επίσης:

  • Επιχείρηση Φαράγγι – Φυσική προίκα ! Εργασίες καθαρισμού στο Φαράγγι του Αγγίτη, τόσο από την πλευρά της Συμβολής όσο κι από εκείνη της Ν.Μπάφρας, πραγματοποίησε ο Δήμος Αμφίπολης, στο πλαίσιο της ...
  • Οι μάσκες έπεσαν . . . ! Όταν φορέσαμε τις μάσκες πριν από περίπου ένα χρόνο, κανένας δεν μπορούσε να φανταστεί ότι θα γινόταν αναπόσπαστο κομμάτι του ενδυματολογικού μας συνόλου. Η μάσ...
  • 2021 με συνείδηση αλλά και με λίστα... Στις επόμενες γραμμές αναπτύσσω κάποιες σκέψεις, καθώς καιρό τώρα ήθελα να αναφερθώ, και προσωπικά αλλά και σε γενικότερο επίπεδο, σε ορισμένες καταστάσεις που ...

Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται την ιστοσελίδα μας 315 επισκέπτες