adedy.jpgΣτέλνουν επαγγελματοβιοτέχνες και έμποροι elvima.gif
Επί ποδός βρίσκονται οι επαγγελματοβιοτέχνες και οι έμποροι του νομού Σερρών, που ετοιμάζονται να στείλουν ηχηρό μήνυμα στην κυβέρνηση και στα υπουργεία Οικονομίας και Απασχόλησης, εκφράζοντας την έντονη αντίδρασή τους, στην πολιτική που ακολουθείται και εφαρμόζεται. Ήδη έχουν ανακοινωθεί οι ημερομηνίες των κινητοποιήσεων και η αρχή θα γίνει στις 13 του Οκτώβρη. Για το λόγο αυτό και προκειμένου να υπάρξει μαζική συμμετοχή στην κινητοποίηση, η διοίκηση της ΓΣΕΒΕΕ ξεκινά εξόρμηση σε όλη τη χώρα κι έτσι στις 5 Οκτωβρίου θα βρίσκεται στις Σέρρες. Όπως τόνισε ο πρόεδρος της ομοσπονδίας επαγγελματοβιοτεχνών Σερρών Αναστάσιος Ρούσσος υποστήριξε πως υπάρχει μια θετική ιδιαιτερότητα στην πόλη, με τον εμπορικό σύλλογο Σερρών να στέκεται δίπλα στην ομοσπονδία.
«Σύσσωμοι θα ξεκινήσουμε και θα προσπαθήσουμε με κάθε τρόπο να πείσουμε όλους τους συναδέλφους ότι ήρθε η στιγμή να βγούμε δυναμικά, γιατί δεν πάει άλλο. Έχει φτάσει ο κόμπος στο χτένι. Δεν είναι δυνατό να δουλεύουμε 40 χρόνια και να έρχεται η όποια κυβέρνηση και να μας αφαιρεί αυτό που πρέπει να απολαύσουμε όταν θα έρθει η ώρα να πάρουμε τη σύνταξή μας,» επεσήμανε ο κ. Αναστάσιος Ρούσσος.
Οι επαγγελματοβιοτέχνες ζητούν ίση κατανομή των πόρων, όπως γίνεται και στα υπόλοιπα ταμεία.
«Δεν είναι δυνατόν ένας ασφαλισμένος της ΔΕΗ να χορηγείται με 16 χιλιάδες ευρώ και ένας ασφαλισμένος του ΟΑΕΕ με 520 ευρώ,» δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΟΕΒΕΣ. Επίσης είναι κάθετοι στο θέμα της αύξησης του ορίου ηλικίας. Και το πιο βασικό είναι ότι δεν θέλουν καμία μείωση ή αύξηση στις εισφορές μας και τη μείωση των συντάξεων. Σε αυτά τα τρία αιτήματα οι επαγγελματοβιοτέχνες και οι έμποροι δεν κάνουν πίσω. Ήδη έχει συσταθεί μία επιτροπή από την ομοσπονδία και τον εμπορικό σύλλογο, η οποία θα ενημερώσει και θα προσπαθήσει να πείσει τους επαγγελματίες και επιχειρηματίες, στις 13 του Οκτώβρη να συμμετέχουν στην κινητοποίηση και να κλείσουν τις επιχειρήσεις τους.
«Αν περάσουν τα μέτρα, θα είναι αργά για τους επιχειρηματίες, γιατί αυτό αγγίζει περισσότερο τους νέους επιχειρηματίες. Καλώ όλους τους συναδέλφους στις 5 του μήνα να έρθουν και να μιλήσουν και να πάρουν απαντήσεις,» υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΟΕΒΕΣ Αναστάσιος Ρούσσος.

Διαβάστε επίσης: