anakiklosi.jpgΣυντονισμένες κινήσεις και συνεργασίες από το δήμο Νιγρίτας elvima.gif
Τα «πρώτα» τους βήματα στον σημαντικό τομέα της ανακύκλωσης, κάνουν δειλά- δειλά οι δήμοι του νομού Σερρών. Αν και βρισκόμαστε στον 21ο αιώνα και όλες οι υπόλοιπες Ευρωπαϊκές χώρες έχουν λύσει προ πολλών δεκαετιών το θέμα της ανακύκλωσης, η χώρα μας εξακολουθεί όχι μόνο να μην κάνει τα… πρώτα της βήματα, αλλά ουσιαστικά «μπουσουλάει» ακόμη στο μείζον αυτό ζήτημα που έχει να κάνει με την προστασία του περιβάλλοντος. Ο δήμος Νιγρίτας έχει ξεκινήσει, σε συνεργασία με την εταιρεία αξιοποίησης ανακύκλωσης και με τους δύο όμορους δήμους Αχινού και Βισαλτίας, ένα πρόγραμμα ανακύκλωσης. Έχει τοποθετήσει σε όλες τις γειτονιές, τους μπλε κάδους και ήδη από αυτή και μόνο την κίνηση, καταγράφονται τα πρώτα θετικά αποτελέσματα.

«Δηλαδή οι πολίτες είναι ευαισθητοποιημένοι, συμμετέχουν ενεργά σε αυτό και έχουμε ένα σημαντικό όφελος. Έχουμε μείωση του όγκου των απορριμμάτων στον ενεργό ΧΑΔΑ που λειτουργεί αυτή τη στιγμή στο δήμο Νιγρίτας. Άρα έχουμε μια θετική ωφέλεια προς αυτή την κατεύθυνση,» δηλώνει η δήμαρχος Νιγρίτας Αγγελική Μήκα.
Επίσης σε συνεργασία με την εταιρεία ανακύκλωσης συσκευών Α.Ε. έχει τοποθετηθεί ένα μεγάλο κοντέινερ σε κεντρικό σημείο του δήμου και συγκεκριμένα στο πρώην στρατόπεδο «Καμάρα Α», για την ανακύκλωση των ηλεκτρικών συσκευών, ενώ μέσα στο μήνα θα τοποθετηθούν και μικρότεροι κάδοι για την ανακύκλωση μικρών ηλεκτρικών συσκευών, σε διάφορα κεντρικά σημεία, όπως επίσης και στα σχολεία.
«Σε ότι αφορά, λοιπόν, την ανακύκλωση συμμετέχουμε ενεργά και οι πολίτες έχουν ανταποκριθεί θετικά, ενώ παράλληλα ολοκληρώνουμε αυτή τη στιγμή κάποιες μελέτες, έτσι ώστε να υποβάλλουμε προτάσεις για την αναβάθμιση του φυσικού περιβάλλοντος τόσο στην κοιλάδα του Αγίου Παντελεήμονα, όσο και σε κάποια άλλα σημεία που έχουν ιδιαίτερο φυσικό κάλλος. Στόχος μας είναι να υποβάλλουμε προτάσεις προς ένταξη στο πλαίσιο της προκήρυξης που έχει βγει από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων για τις περιοχές που έχουν χαρακτηρισθεί ως περιοχές παρέμβασης ΟΠΠΑΧ,» επεσήμανε η δήμαρχος Νιγρίτας Αγγελική Μήκα.

Διαβάστε επίσης: