kapo.jpgparatiritisΜε διοικητικά, οικονομικά και κυρίως εκλογικά κριτήρια ο νέος χάρτης για τις περιφέρειες και τους δήμους.Σύμφωνα με δημοδίευμα της εφημερίδας “ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ”(1/6/2008)οι διεργασίες για τη διοικητική μεταρρύθμιση στο υπουργείο Εσωτερικών είτε καλύπτονται από πλήρη σιωπή, είτε -όπως διαβεβαιώνουν αρμόδιοι παράγοντες- ακόμη δεν έχει γίνει τίποτα. Στον πρωθυπουργό, Κ. Καραμανλή, το μόνο γραπτό κείμενο που έχει δοθεί κατά την τελευταία επίσκεψη του Πρ. Παυλόπουλου στο Μαξίμου περιγράφει τη γενική «φιλοσοφία» του εγχειρήματος και ορισμένες οικονομικές παραμέτρους. Το θέμα βρίσκεται ήδη στην ημερήσια διάταξη όλων των δήμων της χώρας ενόψει του συνεδρίου της ΚΕΔΚΕ στις 23 και 24 Ιουνίου στην Αθήνα.
Το ΠΑΣΟΚ και ο Χ. Καστανίδης, που χειρίζεται εκ μέρους του το θέμα, δεν απορρίπτουν την αναγκαιότητα του «Καποδίστρια 2». Εχουν, όμως, έντονες ανησυχίες μήπως οι συνενώσεις γίνουν με κριτήρια που εξυπηρετούν «γαλάζιες σκοπιμότητες». Και εκφράζουν βάσιμες αμφιβολίες για την επαρκή μεταφορά αρμοδιοτήτων και πόρων.
Με την κομματική αριθμητική φαίνεται να αντιμετωπίζεται η «πράσινη» νομαρχία των Σερρών, που σχεδιάζουν να την «μπολιάσουν» για να αλλάξει πολιτικό χρώμα, με τη «γαλάζια» υπερνομαρχία Ξάνθης, Καβάλας, Δράμας. Οι «πονηρές» σκέψεις πάντως δεν φαίνονται να ευλογούνται από τα τοπικά στελέχη και τους βουλευτές της ΝΔ,τους οποίους όμως δε φαίνεται να λογαριάζει σοβαρά η κυβέρνηση.Ενοχλημένος με μια τέτοια προοπτική εμφανίζεται κυρίως ο Αχιλλέας Καραμανλής. Η εξέλιξη της υπόθεσης θα αποτελέσει σημείο αιχμής και πολιτικής υπεροχής έναντι των άλλων συναδέλφων του, αφού η διατήρηση της νομαρχιακής αυτοδιοίκησης Σερρών ως έχει, θα είναι αφορμή επίδειξης ισχύος λόγω της οικογενειακής επιρροής του στο κυβερνητικό περιβάλλον.

Διαβάστε επίσης: