Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν την Κυριακή το μεσημέρι στις Σέρρες μέλη του Συλλόγου Ατόμων Πληγέντων Δυστυχήματος Τεμπών.

Τα μέλη του Συλλόγου έφτασαν το πρωί στην πόλη των Σερρών και συγκεντρωθήκαν στον πεζόδρομο κάτω από το γραφείο του πρώην υπουργού Μεταφορών και Υποδομών και υποψήφιου βουλευτή Κώστα Αχ. Καραμανλή κρατώντας πανό με την φωτογραφία του τόπου του πολύνεκρου σιδηροδρομικού δυστυχήματος, όπου επάνω αναγράφονταν «ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ – 57 ΨΥΧΕΣ ΖΗΤΟΥΝ ΔΙΚΑΙΩΣΗ».

Την τιμωρία όλων των υπευθύνων ζητούν οι γονείς και οι συγγενείς των 57 νεκρών όπως τόνισε, απευθυνόμενος στο συγκεντρωμένο πλήθος, εκπρόσωπος του Συλλόγου ζητώντας και από τον πρώην υπουργό να αναλάβει τις πραγματικές ευθύνες του, ενώ μια μητέρα που έχασε την κόρη της στο σιδηροδρομικό δυστύχημα ζήτησε την απονομή δικαιοσύνης.

Μεταξύ των ομιλητών ήταν και ο εκπρόσωπος σωματείου μηχανοδηγών, που τόνισε ότι τόσο ο ίδιος όσο και οι συνάδελφοί του, που έχασαν και τη ζωή τους στο σιδηροδρομικό δυστύχημα, ζητούσαν τον εκσυγχρονισμό του σιδηροδρομικού δικτύου αλλά δεν εισακούστηκαν.

Η συγκέντρωση διαμαρτυρίας ολοκληρώθηκε με την ανάγνωση των ονομάτων των 57 ατόμων που έχασαν τη ζωή τους στην κοιλάδα των Τεμπών στις 28 Φεβρουαρίου και με πορεία στους κεντρικούς δρόμους, ενώ τα μέλη του συλλόγου διένειμαν και ενημερωτικό φυλλάδιο με τις θέσεις και τα αιτήματά τους.

Στη συγκέντρωση συμμετείχαν και πολίτες των Σερρών, εκπρόσωποι σωματείων και κοινωνικών φορέων, καθώς και μέλη κομμάτων της αντιπολίτευσης.

Πηγή: ΕΡΑ ΣΕΡΡΩΝ - Συντάκτης: Βασίλης Αναστασιάδης

Διαβάστε επίσης: