Απαντήσεις έδωσε ο Σερραίος επιχειρηματίας και μισθωτής των εργοστασίων Ζάχαρης σε Σέρρες και Πλατύ Χρήστος Καραθανάσης, για τα όσα έλαβαν χώρα το Σάββατο 6 Μαϊού εντός του σερραϊκού ζαχαρουργείου.

Ο κ. Καραθανάσης μιλώντας στη Βαϊα Βαϊδου και στο Δίκτυο τηλεόραση ανέφερε μεταξύ άλλων ότι δεν ήθελε να πάρει μηχανήματα από το εργοστάσιο αλλά το σιλό κατέβηκε με γερανό για να καθαριστεί η καραμελωμένη ζάχαρη που υπήρχε μέσα σ αυτό.

«Αφαιρέσαμε το ένα το σιλό για να το πάμε στο μηχανουργείο για να συντηρηθεί. Θα έβγαινε και το δεύτερο θα καθαρίζοντας και τα τοποθετούνταν πάλι στο εργοστάσιο» ανέφερε ο κύριος Καραθανάσης.

Δείτε το βίντεο από το ΔΙΚΤΥΟ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ:

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΝ. ΚΑΡΙΠΟΓΛΟΥ

Με αφορμή δηλώσεις του κ. Καραθανάση, πρώην μισθωτή του εργοστασίου ζάχαρης Σερρών, για τα συμβάντα που έλαβαν χώρα στο συγκεκριμένο εργοστάσιο, δηλώνουμε τα εξής:

Για την συγκεκριμένη υπόθεση, της απόπειρας κλοπής υλικού που έλαβε χώρα το περασμένο Σάββατο, 06/05/2023, μετά και από δικές μας καταγγελίες και αναφορές σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία και ήδη αναμένονται ενέργειες από τον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Σερρών.

Από όσα μας έγιναν γνωστά αποδεικνύεται ότι το εργοστάσιο με όλο τον εξοπλισμό του είχε μισθωθεί, με το από 5-11-2019 ιδιωτικό συμφωνητικό μίσθωσης, στην Συνεταιριστική Τράπεζα Κεντρικής Μακεδονίας, που το υπομίσθωσε στη Royal Sugar ABEE.

Η ανωτέρω μίσθωση καταγγέλθηκε για κακή χρήση την 15-2-2023 και λύθηκε την 15-2-2023. Ομοίως λύθηκε την 15-2-2023 η σχετική υπομίσθωση.

Την 26-4-2023 κοινοποιήθηκε στην υπομισθώτρια εταιρία Royal Sugar ABEE, αντίγραφο απογράφου δήλωσης απόδοσης μισθίου με την οποία επιτάσσεται η υπoμισθώτρια Royal Sugar ΑΒΕΕ να αποδώσει στην Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης ΑΕ ελεύθερη τη χρήση του εργοστασίου, μαζί με τον κινητό και εμπεπηγμένο εξοπλισμό του, δηλώνοντας ότι άλλως θα προβεί σε αναγκαστική απόδοση.

Κατά της ανωτέρω αναγκαστικής εκτέλεσης η Royal Sugar ΑΒΒΕ άσκησε ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης σχετική ανακοπή και αίτηση για παροχή προσωρινής διαταγής, που θα αναστέλλει την αναγκαστική απόδοση του μισθίου. Το ανωτέρω αίτημα της εκδικάστηκε, ενώπιον του κ. προέδρου του Μονομελούς Πρωτοδικείου, την Τετάρτη 3-5-2023 και ΑΠΟΡΡΙΦΘΗΚΕ.

Κατόπιν όλων αυτών, οι αιτιάσεις του κ. Καραθανάση και οι όποιες κατηγορίες απευθύνει εναντίον μας δεν μπορούν να ληφθούν σοβαρά από κανένα.

Ο ίδιος σήμερα δεν έχει οποιοδήποτε δικαίωμα εντός του χώρου του εργοστασίου και πρέπει να απομακρυνθεί.

Η συνεχόμενη σιωπή, από την άλλη, των στελεχών της ΝΔ για την υφαρπαγή της δημόσιας περιουσίας προβληματίζει έντονα τον σερραϊκό λαό.

Σε ο,τι μας αφορά, υποσχόμαστε ότι θα συνεχίσουμε τον αγώνα για την υπεράσπιση του μόχθου των συμπολιτών μας και δεν θα φοβηθούμε τις απειλές κανενός.

Η νομιμότητα θα νικήσει.

Διαβάστε επίσης: