Μικρότερη των προσδοκιών ήταν η συμμετοχή των Σερραίων στο κάλεσμα του Εργατικού Κέντρου την Πέμπτη στην πανελλαδική απεργία που κήρυξε η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ με κεντρικό σύνθημα “μισθός δε φτάνει, ο λογαριασμός δε βγαίνει”.

Η συγκέντρωση έγινε έξω από το Εργατικό Κέντρο Σερρών με συμμετοχή Συλλόγων εργαζομένων και αιτήματα τη λήψη οικονομικών και κοινωνικών μέτρων για την αντιμετώπιση της ακρίβειας , αύξηση των μισθών για μια αξιοπρεπή διαβίωση.

«Η σημερινή συγκέντρωση στέλνει πολλαπλά μηνύματα στην πολιτική ηγεσία της χώρας. Δεκατέσσερα χρόνια είμαστε σε μια κρίση, χωρίς μια ουσιαστική αύξηση για τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα, από το 2011 τα 751 ευρώ ως μικτός μισθός έχει κατέβει στα 400 ή 380 ευρώ… Δεν υπογράφουμε Συλλογικές Συμβάσεις. Στείλαμε από την πλευρά μας ένα ισχυρό μήνυμα και μαζί με όλους τους φορείς, θα πρέπει να καταλάβει η κυβέρνηση ότι πρέπει να αλλάξει την πολιτική της, εμείς σεβόμαστε και την πανδημία και τις γεωπολιτικές εξελίξεις στη χώρα μας, αλλά πρέπει να καταλάβει ότι υπάρχουν άνθρωποι, οι οποίοι δεν μπορούν να επιβιώσουν λόγω της πανδημίας και της μεγάλης ακρίβειας που χτυπάει κάθε νοικοκυριό» τόνισε σε δηλώσεις του ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Άλκης Απιδόπουλος.

Πρόκειται για μια κινητοποίηση έναντι της ακρίβειας και παράλληλα ένα αντιπολεμικό συλλαλητήριο με αφορμή τον άδικο πόλεμο στην Ουκρανία τόνισε ο πρώην πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Κώστας Στρίκας.
«Η Ε.Ε της ΑΔΕΔΥ αποφάσισε τη σημερινή κινητοποίηση και καλέσαμε όλους τους εργαζόμενους του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα να συμμετάσχουν, ενάντια στην ακρίβεια, ενάντια στην φοροληστεία για να μπορούμε να ζούμε με αξιοπρέπεια από το μισθό μας. Ταυτόχρονα είναι και ένα αντιπολεμικό συλλαλητήριο ενάντια στον πόλεμο στην Ουκρανία που χειροτερεύει ακόμη περισσότερο τα πράγματα. Δυστυχώς η συμμετοχή δεν είναι η αναμενόμενη για μια τόσο σοβαρή κινητοποίηση με τόσο σοβαρά αιτήματα. Θα ακολουθήσουν και άλλες και καλούμε τους εργαζόμενους σε συμμετοχή και διαρκή αγώνα»

Η συγκέντρωση στην οποία παράλληλα συμμετείχαν η ΟΕΒΕΣ, Η ΕΛΜΕΣ, Ο Σύλλ. Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης καθώς και τοπικοί Σύλλογοι και Σωματεία εργαζομένων και συνταξιούχων από όλη την Π.Ε Σερρών, καθώς και εκπρόσωποι Ν.Ε κομμάτων ολοκληρώθηκε με πορεία σε κεντρικές οδικές αρτηρίες της πόλης.

ΠΑΜΕ : Συγκέντρωση με αγωνιστικό παλμό
Στις 11 το πρωί στην Πλατεία Ελευθερίας πραγματοποιήθηκε η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ με ικανοποιητική αλλά όχι μεγάλη συμμετοχή, ενάντια στην ακρίβεια διεκδικώντας υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας και αυξήσεις στους μισθούς. Παράλληλα οι συμμετέχοντες ξεκάθαρα δήλωσαν ενάντια στην εμπλοκή της χώρας μας στο πόλεμο στην Ουκρανία.
Της συγκέντρωσης ακολούθησε πορεία σε κεντρικούς δρόμους της πόλης των Σερρών.

Πηγή: ΕΡΑ ΣΕΡΡΩΝ - Συντάκτης: Δέσποινα Γιαννακίδου

Δείτε το βίντεο από το ΔΙΚΤΥΟ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ:


Διαβάστε επίσης: