Εκδήλωση υποδοχής των παιδιών των Ουκρανών προσφύγων στα σχολεία ετοιμάζει η διεύθυνση της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Σερρών.

Επτά παιδιά που ήρθαν από την Ουκρανία ήδη παρακολουθούν μαθήματα σε σχολεία της πόλης των Σερρών. Ο διευθυντής Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Σερρών Γιάννης Καραβασίλης συναντήθηκε σήμερα με την δασκάλα Ελληνικών Νίνα Τοπάλοβα που πριν από λίγες μέρες έφτασε στην Ελλάδα με τα δυο της παιδιά από τη Μαριούπολη.

«Η περιφερειακή Ενότητα Σερρών είναι η περιφερειακή ενότητα υποδοχής για τους Ουκρανούς πρόσφυγες στην Ελλάδα. Ήδη επτά παιδιά ξεκίνησαν να παρακολουθούν μαθήματα σε σχολεία της πόλης» είπε στην ΕΡΤ Σερρών ο κ. Καραβασίλης που ζήτησε από την κ. Τοπάλοβα να συνδράμει με τις γνώσεις της έτσι ώστε τα παιδιά αυτά τα εγκλιματιστούν ευκολότερα στο νέο τους περιβάλλον.

«Εμείς θέλουμε αυτά τα παιδιά να έχουν την καλύτερη δυνατή υποδοχή και υποστήριξη με πρωτεύοντα στόχο την ψυχική υγεία τους αφού βίωσαν άσχημες καταστάσεις στον πόλεμο» είπε ο κ. Καραβασίλης μιλώντας και για την εκδήλωση που θα γίνει την επόμενη εβδομάδα: «Θα οργανώσουμε μια εκδήλωση για όλα αυτά τα παιδιά για να νιώσουν την αγάπη των συμμαθητών τους, των δασκάλων και ολόκληρης της Ελληνικής κοινωνίας που ήδη τη νιώθουν. Τα παιδιά αυτά έχουν αγκαλιαστεί από την σχολική κοινότητα από την πρώτη μέρα».

Πηγή: ΕΡΑ ΣΕΡΡΩΝ - Συντάκτης: Βασίλης Αναστασιάδης

Διαβάστε επίσης: