Στις πλατείες των χωριών τους το Σαββατοκύριακο, στον κόμβο του Λευκώνα το μεσημέρι της Δευτέρας και στη συνέχεια να κινηθούν προς τον Προμαχώνα με τα τρακτέρ τους, αποφάσισαν οι αγρότες των Σερρών, διεκδικώντας λύση στα προβλήματα επιβίωσης που δηλώνουν ότι αντιμετωπίζουν, εξαιτίας μεταξύ άλλων του αυξημένου κόστους παραγωγής, της αύξησης της τιμής των λιπασμάτων, του πετρελαίου, του ρεύματος κ.α.

Η προσέλευση των αγροτών ήταν πολύ μεγάλη κι έτσι οι εκπρόσωποι των αγροτικών συλλόγων αποφάσισαν η συνέλευση να μην πραγματοποιηθεί στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Σερρών αλλά έξω από αυτό, στην πλατεία Κρονίου, έτσι ώστε όλοι οι αγρότες να έχουν την ευκαιρία να πάρουν μέρος σε αυτήν.

Με τη συγκέντρωση των τρακτέρ στις πλατείες των χωριών της Π.Ε. Σερρών οι αγρότες θέλουν, όπως είπαν, να μετρήσουν τις δυνάμεις τους και να δώσουν ραντεβού στο μεσημέρι της Δευτέρας 14 Φεβρουαρίου στον κόμβο του Λευκώνα και στη συνέχεια να κατευθυνθούν προς τον Προμαχώνα.

Κατά τη διάρκεια της συνέλευσης έγινε ένα κάλεσμα προς όλους να δώσουν δυναμικό παρών το πρωί της Παρασκευής έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Σερρών, προκειμένου να εκφράσουν τη συμπαράστασή τους στους αγρότες που θα δικαστούν για παλαιότερες κινητοποιήσεις.

Πηγή: ΕΡΑ ΣΕΡΡΩΝ - Συντάκτης: Βασίλης Αναστασιάδης

Διαβάστε επίσης: