Μία ολόκληρη οικογένεια ξεκληρίστηκε από τον κορωνοϊό στον Μύρκινο Σερρών. Μέσα σε τρία 24ώρα κατέληξαν αρχικά ο πατέρας, στην συνέχεια η 48χρονη κόρη του και τη Δευτέρα η 67χρονη σύζυγός του. Ήταν και οι τρεις ανεμβολίαστοι.

Σύμφωνα με πληροφορίες, όλα τα μέλη της οικογένειας ήταν ανεμβολίαστα, κυρίως λόγω των θρησκευτικών τους πεποιθήσεων. Η κηδεία του πατέρα έγινε την Παρασκευή στις 15:30 το μεσημέρι και της 48χρονης κόρης του, το Σάββατο την ίδια ώρα. Η μητέρα που έδινε μάχη για τη ζωή της και νοσηλευόταν στο νοσοκομείο σε κρίσιμη κατάσταση, δεν άντεξε και κατέληξε και η ίδια τη Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου.

Η εμβολιαστική κάλυψη μέχρι και σήμερα στο νομό Σερρών φθάνει μόλις το 53%, ένα από τα χαμηλότερα ποσοστά πανελληνίως.

Μετά από τους απανωτούς θανάτους νέων ανθρώπων κάποιοι πήραν τελικά απόφαση να κάνουν εμβόλια. 1500 εμβόλια την ημέρα είναι ο μεγαλύτερος αριθμός που μπορεί να γίνει από τα εμβολιαστικά κέντρα.

Ακριβώς δίπλα από τον Μύρκινο, στο Μαυρόλοφο Σερρών, άλλη μία οικογενειακή τραγωδία.

Πριν λίγο καιρό 28χρονος μη εμβολιασμένος νικήθηκε από τον κορωνοϊό με τον 60χρονο ανεμβολίαστο πατέρα του να δίνει τη δική του μάχη στο νοσοκομείο, και να μη του γνωστοποιείται ποτέ ο χαμός του γιου του.

Σε λιγότερο από ένα μήνα ο 60χρονος πατέρας νικήθηκε και αυτός από τον κορωνοϊό.

Δείτε το βίντεο από το ΔΙΚΤΥΟ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ:

Διαβάστε επίσης: