Καθολική πληρότητα παρατηρείται στο Νοσοκομείο Σερρών σχετικά με τον αριθμό ασθενών με covid-19, τόσο σε απλές κλίνες όσο και στη ΜΕΘ, σύμφωνα με τον διευθυντή της Ιατρικής Υπηρεσίας στο Νοσοκομείο Σερρών, Δημήτρη Μπαλαξή, ο οποίος μίλησε στην ΕΡΤ Σερρών.

Ο κ. Μπαλαξής ανέφερε πως σήμερα σε απλές κλίνες νοσηλεύονται 40 ασθενείς και στη ΜΕΘ 11 ασθενείς στην συντριπτική τους πλειοψηφία ανεμβολίαστοι, τονίζοντας πως ο αριθμός του προσωπικού είναι απαγορευτικός για τη μετατροπή άλλων κλινικών σε κλινικές covid-19, με αποτέλεσμα όσοι ασθενείς εισέρχονται χτυπημένοι από τον ιό από εδώ και πέρα, να πρέπει να μεταφέρονται σε άλλα νοσοκομεία, όπου υπάρχουν κενές κλίνες.

«Μόνο αν μας ενισχύσει η 4η ΥΠΕ με γιατρούς και υπόλοιπο προσωπικό από άλλες δημόσιες δομές, θα μπορέσουνε να ανταπεξέλθουμε για μεγαλύτερο αριθμό ασθενών», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μπαλαξής.
Μέρος του προσωπικού έχει συνταξιοδοτηθεί, ενώ αρνητικό αποτύπωμα έχει αφήσει και το θέμα αναστολής εργαζομένων, με αποτέλεσμα να έχει μειωθεί αισθητά ο αριθμός του προσωπικού.

Ο κ. Μπαλαξής τόνισε επίσης πως έχει επιστρατεύσει ειδικευόμενους γιατρούς άλλων ειδικοτήτων για μια εφημερία στην κλινική covid-19, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου, με τον αριθμό κρουσμάτων στην Π.Ε Σερρών να φτάνει χθες τις 91 μολύνσεις, ζητώντας να τηρούν όλοι πιστά τα μέτρα.

Πηγή: ΕΡΑ ΣΕΡΡΩΝ - Συντάκτης: Δέσποινα Γιαννακίδου

Διαβάστε επίσης:

  • Έρχεται νέα δομή μεταναστών στις Σέρρες; Τις προηγούμενες ημέρες το θέμα απασχόλησε την τοπική κοινωνία καθώς κάποια δημοσιεύματα ανέφεραν την σοβαρή πιθανότητα δημιουργίας νέας Δομής προσφύγων/μετανασ...
  • Διέρρηξαν το κτήριο του Ορφέα Σερρών Άγνωστοι διέρρηξαν το ιστορικό κτήριο του Ορφέα Σερρών, με τον Πρόεδρό του Χαράλαμπο Φώτογλου, να είναι σοκαρισμένος από το θέαμα που αντίκρισε. Διαρρήκτες β...

Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται την ιστοσελίδα μας 142 επισκέπτες