Την άμεση ένταξη τους στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα ζητούν οι Σερραίοι αστυνομικοί οι οποίοι μέσω επιστολής τους προς τους Σερραίους υπουργούς και βουλευτές ζητούν την στήριξη τους καθώς όπως τονίζουν ο εργασιακός χώρος της Ελληνικής Αστυνομίας αποτελεί έναν από τους πλέον ευαίσθητους, με σημαντικές ιδιαιτερότητες και καταφανή επικινδυνότητα κλάδο.

Εάν συμπεριλάβουμε και το επικίνδυνο και το ανθυγιεινό της εργασίας, σε συνδυασμό με μια καθημερινότητα η οποία χαρακτηρίζεται από ακατάστατο ωράριο, εξαήμερη παροχή εργασίας σε εβδομαδιαία βάση, το επάγγελμα – λειτούργημα του Έλληνα Αστυνομικού, καθίσταται ιδιαίτερα ευπαθές.

Εντυπωσιακό βεβαίως είναι και το γεγονός πως οι αστυνομικοί δεν λαμβάνουν το επίδομα παραμεθορίου που λαμβάνουν όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι.

Το θέμα χειρίζεται και η ομοσπονδία των αστυνομικών υπαλλήλων Ελλάδος με τον κύριο Γερακαράκο να το έχει διαβιβάσει στον αρμόδιο υπουργό. Οι αστυνομικοί δε, θεωρώντας πως ο κόμπος έχει φτιάσει στο χτένι, δεν αποκλείουν και κάποια κινητοποίηση έστω στα πρωτοβάθμια σωματεία τους.

Δείτε το βίντεο από το ΔΙΚΤΥΟ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ:

Αναλυτικά η Ανακοίνωση:

Θέμα: Διαχρονικά και Δίκαια αιτήματα του συνδικαλιστικού μας κινήματος. Διαχρονικά ανεκπλήρωτες υποσχέσεις και υποχρεώσεις της Πολιτείας.

«Αξιότιμοι κ.κ. Βουλευτές,

Έχουμε αναφερθεί πολλάκις και το έχουμε επισημάνει εγγράφως στη σπουδαιότητα και σημαντικότητα του ρόλου της Ελληνικής Αστυνομίας στην κοινωνία και αυτό αποτυπώνεται στην εμπιστοσύνη που επιδεικνύει το σύνολο σχεδόν του κοινωνικού συνόλου. Επιπροσθέτως, έχει τονιστεί ότι η λειτουργία του Σώματος η οποία επαφίεται στον επαγγελματισμό, ευσυνειδησία και φιλότιμων των συναδέλφων μας αποτελεί σταθερό και βασικό πυλώνα σταθερότητας του Δημοκρατικού μας πολιτεύματος.

Παραταύτα όμως διαχρονικά η Πολιτεία αρνείται να ικανοποιήσει δίκαια αιτήματα του συνδικαλιστικού μας κινήματος τα οποία αποτελούν αυτονόητη και έμπρακτη αναγνώριση του δύσκολου έργου μας. Άραγε ποιος κράτησε όρθια τη Χώρα στα γεγονότα της Ειδομένης το 2015-2016; Ποιος αντιμετώπισε και αποσόβησε την ασύμμετρη απειλή στα σύνορα του Έβρου το Μάρτη του 2020; Ποιος εδώ και ένα χρόνο πραγματοποιεί το 95% των ελέγχων για εφαρμογή των περιορισμών μετακίνησης λόγω covid-19 επιβάλλοντας αντίστοιχο αριθμό παραβάσεων; Ποιος με κίνδυνο της ζωής και σωματικής ακεραιότητας του είναι στο δρόμο νύχτα-μέρα μεριμνώντας για την προστασία και ασφάλεια των πολιτών; Η απάντηση σε όλα τα ανωτέρω ρητορικά ερωτήματα είναι μία….Οι άνδρες και οι γυναίκες της Ελληνικής Αστυνομίας.

140 νεκροί. 140 οικογένειες έχασαν τον άνθρωπο τους. Τόσοι είναι οι συνάδελφοι μας που έπεσαν ηρωικά στο βωμό εκτέλεσης του καθήκοντος τα τελευταία 35 χρόνια και πάρα πολλοί ακόμη που τραυματίστηκαν σοβαρά αντιμετωπίζοντας σημαντικά προβλήματα στην υγεία τους. Παρόλα αυτά, το επάγγελμα μας δεν αναγνωρίζεται ως επικίνδυνο και ανθυγιεινό. Γενικότερα, διαχρονικά οι κυβερνήσεις ήταν φειδωλές στις παροχές που όφειλαν προ πολλών ετών να αποδώσουν στο ένστολο προσωπικό, ενώ σε άλλες περιπτώσεις αποδείχθηκαν ιδιαιτέρως ‘’γαλαντόμες’’ όπως την πρόσφατη απόδοση επιδόματος επικίνδυνου και ανθυγιεινού σε υπαλλήλους άλλης εργασιακής ομάδας η οποία σε καμιά περίπτωση δεν διατρέχει σημαντικούς κινδύνους κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους και σαφώς δεν αριθμεί τόσους νεκρούς και τραυματίες. Επιπροσθέτως, η παρούσα κυβέρνηση αποδείχτηκε ιδιαιτέρως γενναιόδωρη πέρυσι την Άνοιξη με την παροχή επιδόματος σε εργασιακές ομάδες για την προσφορά τους στον αντιμετώπιση της πανδημίας, ακόμη και αν ορισμένοι από αυτούς δεν σηκώθηκαν από τις καρέκλες των γραφείων τους, ενώ στους συναδέλφους μας που ένα χρόνο τώρα είναι στην πρώτη γραμμή για τον περιορισμό μετάδοσης του κορονοιού η ανταμοιβή τους ήταν ένα ‘’χτύπημα στην πλάτη’’.

ΑΙΤΟΥΜΑΣΤΕ από την Πολιτεία και το πολιτικό σύστημα να πράξουν το χρέος τους και να τηρήσουν τις ανεκπλήρωτες υποχρεώσεις και υποσχέσεις τους στο προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας.

Αναγνώριση του αστυνομικού επαγγέλματος ως επικίνδυνου και ανθυγιεινού,
Κατάργηση του πλαφόν των 488 ωρών ετησίως για την εκτέλεση νυχτερινής υπηρεσίας. Κατά το προηγούμενο έτος με 3 μήνες αναστολή χορήγησης αδειών στο αστυνομικό προσωπικό για τη λήψη μέτρων περιορισμού της πανδημίας, οι συνάδελφοι μας εργάστηκαν περισσότερες ώρες σε νυχτερινή βάρδια κατόπιν διαταγών της υπηρεσίας αλλά δεν πληρώθηκαν για αυτές, γεγονός το οποίο είναι αδιανόητο και δεν πιστεύουμε ότι έχει γίνει κάτι παρόμοιο σε κάποια άλλη εργασιακή ομάδα του Δημόσιου Τομέα.
Χορήγηση του επιδόματος παραμεθορίων περιοχών στο Αστυνομικό προσωπικό της Δ.Α. Σερρών, αίτημα το οποίο έχουμε θίξει και αναδείξει πάμπολλες φορές στους αρμόδιους θεσμικούς φορείς. Δεν είναι δυνατόν αυτό το επίδομα να λαμβάνεται στο Νομό Σερρών από όλους τους δημοσίους υπαλλήλους και να εξαιρείται το Αστυνομικό Προσωπικό.
Αξιότιμοι κ.κ. Βουλευτές,

Στην παρούσα επιστολή μας αλλά και στην υπ’αριθμ. 100/7/8 από 10/02/2021 ανακοίνωση της Ομοσπονδίας μας η οποία συναποστέλλεται, αποτυπώνεται η πικρία της αδικίας του συνόλου των συναδέλφων μας. Παρακαλούμε και επιθυμούμε όπως μέσω του θεσμικού σας ρόλου αναδείξετε και προωθήσετε τα δίκαια αιτήματα και προβληματισμούς μας με τελικό και απώτερο σκοπό την επίλυση και ικανοποίηση τους.

ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΟΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΙΣΤΟ.

ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΚΡΑΤΟΥΝ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ ΟΡΘΙΑ ΤΗ ΧΩΡΑ.»

Π Ρ Ο Σ: Τους Βουλευτές του Νομού Σερρών.

Διαβάστε επίσης:


Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται την ιστοσελίδα μας 286 επισκέπτες