Την αισιοδοξία του για το άνοιγμα των πρακτορείων ΟΠΑΠ εξέφρασε με δηλώσεις του στην ΕΡΤ Σερρών ο πρόεδρος του Συνδέσμου Πρακτόρων Παιχνιδιών ΟΠΑΠ Ν. Σερρών Αλέξανδρος Αναστασιάδης.

Μετά από τρεις μήνες οι πράκτορες ετοιμάζονται να ανοίξουν τα καταστήματα τους αν τις επόμενες μέρες ανάψει το πράσινο φως για την επαναλειτουργία τους.

Ο Αλέξανδρος Αναστασιάδης είπε στην ΕΡΤ Σερρών:

«Είμαστε από αυτούς που έχουμε πληγεί σε μεγάλο βαθμό από την πανδημία. Την επόμενη εβδομάδα συμπληρώνουμε τρεις μήνες με τα πρακτορεία μας να είναι κλειστά. Αν υπολογίσουμε και τους δύο μήνες, τον Μάρτιο και τον Απρίλιο, που ήμασταν επίσης κλειστά, πάμε στους πέντε μήνες. Μιλάμε για ένα μεγάλο κενό. Είναι τεράστιες οι απώλειες σε οικονομικό επίπεδο αλλά βέβαια και αυτή η πολύμηνη απουσία επαφής με τους πελάτες μας. Στο επάγγελμα μας έχουμε μια καθημερινή επαφή και επικοινωνία με το κοινό που εξυπηρετούμε, η οποία έχει χαθεί. Τα αθλητικά γεγονότα, που είναι το κύριο αντικείμενο μας, είναι σε εξέλιξη και δεν ξέρω πως θα μπορέσουμε να επιστρέψουμε πίσω στην κανονικότητα. Βέβαια, να μην ξεχνάμε ότι ως πρακτορεία του ΟΠΑΠ εμείς εξυπηρετούμε και κοινό που δεν έχει σχέση με τα αθλητικά γεγονότα και τα τυχερά παιχνίδια αλλά έρχεται σε εμάς για να διευκολυνθεί και να αποφύγει τον συνωστισμό πληρώνοντας δόσεις των βεβαιωμένων οφειλών στην εφορία, συμπεριλαμβανομένων των ρυθμίσεων, όπως και την πλειονότητα των λογαριασμών του σε τηλεφωνία, ηλεκτρικό ρεύμα κ.α. Σε αυτόν τον τομέα, όπως στην πληρωμή των τελών κυκλοφορίας ή του ΕΝΦΙΑ θα μπορούσαμε να βοηθήσουμε με τα καταστήματα μας ανοιχτά όλο αυτό το διάστημα. Ασφαλώς υπάρχει πικρία το ότι δεν ανοίξαμε νωρίτερα γιατί βλέπουμε ότι σε ορισμένους άλλους χώρους, όπως στις τράπεζες ή στα σούπερ μάρκετ υπάρχει συνωστισμός. Η ενημέρωση που έχω είναι ότι είμαστε στον προγραμματισμό από 25 Ιανουαρίου να ανοίξουμε κι εμείς, τελευταίοι και καταϊδρωμένοι βέβαια και οπωσδήποτε πριν από την εστίαση. Την τελική απόφαση θα την γνωρίζουμε Παρασκευή ή Σάββατο για να μπορέσουμε κι εμείς να ετοιμάσουμε το χώρο μας και να βάλουμε τις μηχανές μας σε λειτουργία. Βέβαια, θα ανοίξουμε τηρώντας όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα για να διασφαλίσουμε πάνω από όλα την υγεία και την προστασία των πελατών μας, τη δική μας και των υπαλλήλων μας. Σίγουρα θα μπούνε κάποιοι σοβαροί και σημαντικοί όροι και προϋποθέσεις όσον αφορά τον αριθμό των πελατών, την λειτουργία του καταστήματος κ.ο.κ. Όπως γίνεται στο λιανικό εμπόριο. Το πιο πιθανό είναι να μην επιτρέπονται οι καθήμενοι και το να παρακολουθεί κάποιος αγώνες σε εμάς αλλά το σημαντικό είναι ότι προέχει η υγεία όλων μας».

Πηγή: ΕΡΑ ΣΕΡΡΩΝ - Συντάκτης: Βασίλης Αναστασιάδης

Διαβάστε επίσης: