Την άμεση επανεξέταση της απόφασης για την λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων με την μέθοδο του Click Away, ώστε αυτή να είναι εφαρμόσιμη από όλες τις επιχειρήσεις ανεξαρτήτως μεγέθους και υποδομής ζητά σε ανακοίνωση η διοίκηση του Εμπορικού Συλλόγου Σερρών που υπογράφει η Πρόεδρος, Κυριακή Μηλίγκα.

Στην ανακοίνωση εκφράζεται, η αντίθεση τους στη μέθοδο του Click Away θεωρώντας πως δημιουργεί συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού οι οποίες θα ωφελήσουν τις μεγάλες αλυσίδες λιανικής πώλησης και αναφέρουν πως « μόνο το 20% των παραδοσιακών εμπορικών καταστημάτων διαθέτει ηλεκτρονικό κατάστημα ενώ, ακόμη λιγότερα θα είναι αυτά που θα μπορέσουν να ανταποκριθούν σε αυτήν την μέθοδο συνδιαλλαγής με τον πελάτη τηρώντας τις συγκεκριμένες άκρως περιοριστικές οδηγίες. Άλλωστε ελάχιστα είναι τα καταστήματα που διαθέτουν ασύρματο Pos. Ακόμη και να προσπαθήσουν να τα προμηθευτούν την ύστατη στιγμή είναι αδύνατον να προλάβουν μέσα στην εβδομάδα» συμπληρώνοντας πως τα προβληματικά σημεία της απόφασης είναι ακόμη περισσότερα με αποτέλεσμα να την καθιστούν ανεφάρμοστη για τα μικρά εμπορικά καταστήματα.
Τέλος η Διοίκηση του Εμπορικού Συλλόγου Νομού Σερρών συνυπέγραψε το ψήφισμα του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας( ΕΣΕΕ)με αφορμή την εφαρμογή του Click Away και ζητώντας ικανοποίηση των αιτημάτων του κλάδου.

Πηγή: ΕΡΑ ΣΕΡΡΩΝ - Συντάκτης: Δέσποινα Γιαννακίδου

Διαβάστε επίσης: