Σταθερά στις πλέον επιβαρυμένες επιδημιολογικά περιοχές της χώρας παραμένει η Π.Ε. Σερρών. Στα 133 καταγράφηκαν τα νέα κρούσματα του κορονοϊού κατά τη διάρκεια του σαββατοκύριακου.

  • Σύμφωνα με την ενημέρωση του ΕΟΔΥ για την πορεία της πανδημίας στην χώρα, το Σάββατο 21 Νοεμβρίου καταγράφηκαν 78 επιβεβαιωμένα νέα κρούσματα και 55 την Κυριακή 22 Νοεμβρίου. 
  • Όσον αφορά στην κατάσταση του Γενικού Νοσοκομείου Σερρών, αυτή εξακολουθεί να παραμένει πιεσμένη, αλλά προς στιγμήν ελεγχόμενη. Όπως δήλωσε στην ΕΡΤ Σερρών ο υπεύθυνος της Ιατρικής Υπηρεσίας Σερρών, Δημήτρης Μπαλαξής,  «στο Γενικό Νοσοκομείο Σερρών νοσηλεύονται περίπου 140 ασθενείς με κορονοϊό, οι 14 είναι διασωληνωμένοι στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, ενώ καθημερινά το τελευταίο διάστημα σημειώνονται 6 με 7 θάνατοι.»
  • Στα θετικά της κατάστασης, λογίζονται, ότι δεν χρειάστηκε τα τελευταία 24ωρα να μεταφερθούν ασθενείς σε άλλα νοσοκομεία, ενώ ζήτημα ωρών είναι η ενίσχυση της ΜΕΘ με τρεις επί πλέον κλίνες, όπως επίσης και η λειτουργία ειδικού θαλάμου με δύο αναπνευστήρες. «Σταθεροποιήθηκε  ο αριθμός των εισαγωγών και αν συνεχίσουμε έτσι  θα φανεί και πτωτική τάση», δήλωσε μεταξύ άλλων ο κ. Μπαλαξής, εκφράζοντας την αισιοδοξία του.
Πηγή: ΕΡΑ ΣΕΡΡΩΝ - Συντάκτης: Θάλεια Καμπουρίδου

Διαβάστε επίσης: