Πένθιμα χτύπησαν την Παρασκευή στις 12 το μεσημέρι και για δέκα λεπτά με απόφαση του σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη κ.κ.Θεολόγου οι καμπάνες των εκκλησιών στην Ι.Μ.Σερρών και Νιγρίτης, ενώ από το πρωί οι σημαίες των Ιερών Ναών κυματίζουν μεσίστιες, σε ένδειξη θλίψης για τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί.

Μάλιστα, στις 7.30 το απόγευμα, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό των Παμμεγίστων Ταξιαρχών Σερρών θα τελεσθεί ο Μέγας Παρακλητικός Κανών προς την Υπεραγία Θεοτόκο.

Επίσης από το πρωί μεσίστιες είναι οι σημαίες σε όλα τα δημοτικά κτίρια του Δήμου Σερρών, με απόφαση του δημάρχου Σερρών, ως έκφραση διαμαρτυρίας και πένθους.

«Μέρα που οι γείτονές μας αποφάσισαν να μετατραπεί η Αγιά Σοφιά ,το σύμβολο της Ορθοδοξίας και του Ελληνισμού σε τζαμί,οι σημαίες σε όλα τα δημοτικά κτήρια του δήμου Σερρών θα κυματίζουν μεσίστιες εκφράζοντας τα συναισθήματα όλων μας, εκφράζοντας τη διαμαρτυρία μας, τη θλίψη μας, την οργή μας, την πίκρα και την οδύνη μας» υποστηρίζει σε ανακοίνωσή του ο Δήμαρχος Σερρών Αλέξανδρος Χρυσάφης.

Στο Δήμο Ν.Ζίχνης οι καμπάνες χτύπησαν πένθιμα στις 10 το πρωί και στη συνέχεια στον Ι.Ν.Αγίου Γεωργίου Ν.Ζίχνης τελέστηκε η ακολουθία του Ακάθιστου Ύμνου.

Διαβάστε επίσης: