Oυρές χιλιομέτρων σχηματίζουν τα αυτοκίνητα στο τελωνείο του Προμαχώνα. Οι ταξιδιώτες θα πρέπει να είναι οπλισμένοι με υπομονή και γερά νεύρα.

Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ1, η ουρά εκτεινόταν στα 7 χλμ. εντός της Βουλγαρίας, πριν από τις 10 το πρωί της Πέμπτης και η αναμονή κυμαινόταν από τρεις έως πέντε ώρες. Καθηλωμένοι σε αφόρητη ζέστη στα αυτοκίνητά τους, επισκέπτες από τη Βουλγαρία, τη Σερβία και τη Ρουμανία, κατευθύνονται σε περιοχές της Βόρειας Ελλάδας μέχρι και στα νησιά του Ιονίου, αλλά και νοτιότερα στη Στερεά Ελλάδα και την Πελοπόννησο.

Ο υπεύθυνος του ΕΟΤ στον Προμαχώνα, Γιώργος Τομπουλίδης, ανέφερε ότι την Τετάρτη πέρασαν τα σύνορα 21.000 άτομα. Το barcode που αντικαθιστά την χειρόγραφη φόρμα υποβολής στοιχείων επιταχύνει όπως φαίνεται τη διαδικασία, ωστόσο οι έλεγχοι είναι εξονυχιστικοί.

Οι καθυστερήσεις οφείλονται σύμφωνα με πληροφορίες κυρίως στη διεξαγωγή των μαζικών τεστ που πραγματοποιούν στους επιβάτες τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ και της Πολιτικής Προστασίας. Για την αντιμετώπιση του προβλήματος μεταβαίνει στην περιοχή ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Υγείας, Παναγιώτης Πρεζεράκος.

Διαβάστε επίσης:


Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται την ιστοσελίδα μας 355 επισκέπτες