Έως το τέλος του 2020 αναμένεται να εγκατασταθούν εργολάβοι στις Σέρρες και να ξεκινήσουν τα έργα επέκτασης φυσικού αερίου στις Σέρρες εκτίμησε ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΔΑ Μάριος Τσάκας μιλώντας στην ΕΡΤ Σερρών.

«Και τώρα υλοποιούμε συνδέσεις επί του υφιστάμενου δικτύου, έχουμε δίκτυο ενεργό στις Σέρρες, 450 πελάτες (βιομηχανικούς, εμπορικούς και οικιακούς) και τον επόμενο μήνα θα κάνουμε άλλες 150 συνδέσεις ενώ για το διάστημα μέχρι να ξεκινήσουν τα μεγάλα έργα επέκτασης έχουμε τη δυνατότητα να κάνουμε άλλες 400 με 500 συνδέσεις» είπε ο κ. Τσάκας συμπληρώνοντας πως για τα μεγάλα έργα, εφόσον ολοκληρώθηκε η διαβούλευση και μετά τις συναντήσεις που ακολουθούν, στόχος είναι το πρώτο δεκαήμερο του Ιουλίου να βγουν τα έργα στον «αέρα» εκτιμώντας ότι μέχρι το τέλος του χρόνου θα έχουν εγκατασταθεί εργολάβοι στις πόλεις και θα ξεκινήσουν έργα επέκτασης.

Ο κ. Τσάκας κάλεσε τους Σερραίους που βρίσκονται επί του δικτύου να κάνουν αιτήσεις για να ενταχθούν στο δίκτυο και πριν τη δημοπράτηση των μεγάλων έργων.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό της ΔΕΔΑ, οι εργασίες κατασκευής των δικτύων διανομής φυσικού αερίου θα ξεκινήσουν πριν το τέλος του τρέχοντος έτους και θα ολοκληρωθούν έως το 2024.

Πηγή: ΕΡΑ ΣΕΡΡΩΝ - Συντάκτης: Δέσποινα Γιαννακίδου

Διαβάστε επίσης: