Ξεκίνησε την Πέμπτη η σταδιακή επαναλειτουργία των τακτικών εξωτερικών ιατρείων και των χειρουργείων του Γενικού Νοσοκομείου Σερρών τηρώντας όλα τα μέτρα ασφαλείας.

Μιλώντας στην ΕΡΤ Σερρών ο Δ/ντής Ιατρικής Υπηρεσίας – μαιευτήρας -γυναικολόγος – Δημήτρης Μπαλαξής είπε πως έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας και να αποφευχθεί ο συνωστισμός και ήδη εκπονήθηκε και υλοποιείται ένα σχέδιο που αφορά την τοποθέτηση 50 καθισμάτων σε απόσταση 1,5 μέτρων μεταξύ τους, στην είσοδο του Νοσοκομείου (σε μέρος σκιερό) προκειμένου όσοι επισκέπτονται το νοσοκομείο να περιμένουν εκεί τη σειρά τους. Στα τακτικά ιατρεία μπαίνουν μόνο οι ασθενείς και όχι οι συνοδοί φορώντας μάσκα.

Για τα χειρουργεία ο κ. Μπαλαξής επισήμανε το μεγάλο πρόβλημα με τον αριθμό των αναισθησιολόγων (μόλις τρείς) που δεν επιτρέπει να γίνονται τακτικά χειρουργεία. Έτσι εξυπηρετούνται μόνο έκτακτα χειρουργεία και όσα δεν απαιτούν ολική νάρκωση αλλά τοπική.

Σχετικά με τον λιγοστό αριθμό των αναισθησιολόγων είπε πως δεν υπάρχει προσφορά και πως ήδη κινήθηκε η διαδικασία και υποβλήθηκε αίτημα από την 3η ΥΠΕ προς το Υπουργείο Υγείας για μόνιμες προσλήψεις.

Όσον αφορά τα ραντεβού ισχύει κανονικά η κλήση στο τηλεφωνικό κέντρο.

Πηγή: ΕΡΑ ΣΕΡΡΩΝ - Συντάκτης: Δέσποινα Γιαννακίδου

Διαβάστε επίσης: