Στα δύο «χώρισε» Κυριακή το προσφυγικό την κεντρική πλατεία των Σερρών, καθώς πραγματοποιήθηκαν δύο συγκεντρώσεις.

Η διαμαρτυρία κατά της έλευσης προσφύγων και μεταναστών διοργανώθηκε από την κίνηση πολιτών «Κάστρο Σερρών», που απευθύνοντας κάλεσμα μέσω του διαδικτύου και των κοινωνικών μέσων δικτύωσης κατάφερε και είχε την στήριξη και την συμμετοχή άλλων έξι οργανώσεων από πόλεις της Βορείου Ελλάδας.

Συμμετείχαν οι οργανώσεις: «Δεσμοί Ελλήνων», «Πατριωτική Κίνηση Καβάλας», «Ιερός Λόχος 2012» , «Ένωση Ελλήνων Πολιτών για την Μακεδονία Θεσσαλονίκης» και «Κίνηση Αμφιπολιτών».

Κοινό αίτημα των συμμετεχόντων το κλείσιμο των συνόρων και η απέλαση όλων των προσφύγων και μεταναστών. «Δεν πρόκειται για εισροή, αλλά για εισβολή λαθρομεταναστών. Οι ΜΚΟ οργιάζουν και ο κόσμος δεν είναι ενημερωμένος» δήλωσε ο Ιωάννης Σεδαρίδης από τους «Αμφιπολίτες».

Την ίδια ώρα, σε άλλο σημείο της πλατείας Ελευθερίας, πραγματοποιήθηκε αντισυγκέντρωση , με συνθήματα υπερ της αλληλεγγύης στους πρόσφυγες και κατά του ρατσισμού.

«Είμαστε αλληλέγγυοι στους ανθρώπους που κυνηγήθηκαν και ξεριζώθηκαν από τον τόπο τους » Ανέστης Στανίσης από την συλλογικότητα «Γη και Ελευθερία» Σερρών.

Ιδιαίτερα έντονη ήταν η παρουσία της αστυνομίας για την αποτροπή του ενδεχομένου των επεισοδίων, μεταξύ των συγκεντρωμένων.

Πηγή: ΕΡΑ ΣΕΡΡΩΝ - Συντάκτης: Θάλεια Καμπουρίδου

Δείτε το βίντεο από το ΔΙΚΤΥΟ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ:

Διαβάστε επίσης: