Συνάντηση με τον Αντιπεριφερειάρχη Σερρών κ. Παναγιώτη Σπυρόπουλο και τους αρμόδιους υπαλλήλους της Γενικής Δ/νσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών είχαν την Τρίτη μέλη της  Ένωσης Εστιατόρων Ν. Σερρών για τα νέα μέτρα του αντικαπνιστικού νόμου.

Οι καταστηματάρχες συνοδευόμενοι από τον δικηγόρο Αλέξανδρο Παρασκευιώτη έθεσαν όλα τα ζητήματα και τις απορίες τους για την εφαρμογή του νόμου στις επιχειρήσεις τους .
Οι έλεγχοι που έγιναν  το Σαββατοκύριακο από άγνωστα προς τους καταστηματάρχες  κλιμάκια για τον αντικαπνιστικό νόμο ήταν και ο λόγος της σημερινής σύσκεψης. Τόσο ο Αντιπεριφερειάρχης Σερρών κ. Παναγιώτης Σπυρόπουλος όσο και η Προϊσταμένη της Γενικής Δ/νσης Δημόσιας Υγείας κ. Ευαγγελία Τανταλάκη ξεκαθάρισαν πως ο νόμος είναι σαφής. Επιτρέπεται το κάπνισμα στα κέντρα διασκέδασης και υγειονομικά καταστήματα μόνο σε εξωτερικούς χώρους , εάν αυτοί είναι ανοιχτοί περιμετρικά τουλάχιστον σε δύο πλευρές.
Τα προβλήματα και η ανησυχία όμως παραμένουν καθώς δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμα από ποιες δημόσιες υπηρεσίες θα προέρχονται τα κλιμάκια που θα διενεργούν τους ελέγχους και πότε θα τους δοθεί η αρμοδιότητα. Ο κ. Σπυρόπουλος και η κ. Τανταλάκη επισημάνανε πως σε αυτό το κομμάτι αναμένουν την ανάλογη ΚΥΑ για να μπορέσουν να απαντήσουν με υπευθυνότητα. Επίσης κάλεσαν τους επιχειρηματίες να ζητούν πάντα τα στοιχεία από τους υπαλλήλους που εισέρχονται στα καταστήματά τους για έλεγχο και να έχουν πάντα στην κατοχή τους τον αντικαπνιστικό νόμο και τα όσα ορίζει για αποφυγή παρεξηγήσεων και παρερμηνειών.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο 

Ο Πρόεδρος                             Ο Γ. Γραμματέας

Κοτσαμπάς Σωτήριος            Δημήτριος Βροντελής

Δείτε το βίντεο από το ΔΙΚΤΥΟ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ:


serreslife

Διαβάστε επίσης:

  • Έρχεται νέα δομή μεταναστών στις Σέρρες; Τις προηγούμενες ημέρες το θέμα απασχόλησε την τοπική κοινωνία καθώς κάποια δημοσιεύματα ανέφεραν την σοβαρή πιθανότητα δημιουργίας νέας Δομής προσφύγων/μετανασ...
  • Διέρρηξαν το κτήριο του Ορφέα Σερρών Άγνωστοι διέρρηξαν το ιστορικό κτήριο του Ορφέα Σερρών, με τον Πρόεδρό του Χαράλαμπο Φώτογλου, να είναι σοκαρισμένος από το θέαμα που αντίκρισε. Διαρρήκτες β...

Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται την ιστοσελίδα μας 290 επισκέπτες