Πορεία διαμαρτυρίας κατά της τουρκικής εισβολής στη Συρία πραγματοποίησαν το μεσημέρι του Σαββάτου οι Γιεζίντι πρόσφυγες που διαμένουν στις δομές φιλοξενίας στις Σέρρες.

300 περίπου πρόσφυγες συμμετείχαν στην αντιπολεμική πορεία που διοργάνωσε η Επιτροπή Αλληλεγγύης Σερρών για τους Πρόσφυγες. Η πορεία ξεκίνησε στις 12:00 το μεσημέρι από τη Δομή Φιλοξενίας Προσφύγων κατέληξε στην πλατεία Κρονίου.

Με πανό στα χέρια οι πρόσφυγες και τα μέλη της επιτροπής φώναξαν συνθήματα κατά της Τουρκικής εισβολής στη βορειοανατολική Συρία αλλά και αλληλεγγύης στους λαούς της Ροζάβα (περιοχή της Συρίας όπου εισέβαλαν τα Τουρκικά στρατεύματα).

Το συλλαλητήριο στήριξαν το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Π.Ε. Σερρών, Σύλλογος Γυναικών Σερρών (ΟΓΕ), Επιτροπή Αγώνα φοιτητών ΤΕΙ Σερρών, Επιτροπή Αγώνα στον Επισιτισμό και η Επιτροπή Αγώνα Αδιορίστων – Αναπληρωτών Εκπαιδευτικών Ν.Σερρών.

Ο εκπρόσωπος της Επιτροπή Αλληλεγγύης Σερρών για τους Πρόσφυγες στον λόγο του τόνισε πως:

Καταδικάζουμε την τούρκικη εισβολή στη βορειοανατολικη Συρία – Ροζάβα που πραγματοποιείται με την υποστήριξη των ΗΠΑ, της ΕΕ και όλων των ισχυρών καπιταλιστικών χωρών. Στόχος της εισβολής είναι η συντριβή της κουρδο-αραβικής συμμαχίας, των μαχητών της και του αγώνα της για αυτοδιάθεση, για μια δημοκρατική και ισότιμη συνύπαρξη όλων των λαών και των θρησκειών στην περιοχή.
Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους λαούς της Ροζάβα που αγωνίζονται και αντιστέκονται υπερασπιζόμενοι την αξιοπρέπεια τους.
Συμβάλλουμε στον αγώνα για την ειρήνη των λαών της περιοχής παλεύοντας για να φύγουν οι αμερικανο-νατοϊκές βάσεις του θανάτου. Να φύγουν τα πολεμικά ορμητήρια – βάσεις που προκαλούν αστάθεια στην ευρύτερη περιοχή, την καταστροφή των χωρών (Λιβύη, Ιράκ, Συρία, Αφγανιστάν), τον ξεριζωμό των ανθρώπων από τα σπίτια τους.
Αγωνιζόμαστε για την ειρήνη και την αλληλεγγύη των λαών ενάντια στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις που φέρνουν την φτώχεια, την εξαθλίωση, την προσφυγιά. Είμαστε αταλάντευτοι στον αγώνα ενάντια στους ανταγωνισμούς των ΗΠΑ-ΕΕ-Ρωσίας-Κίνας που το μόνο που υπόσχονται είναι αίμα και προσφυγιά στους λαούς.
Αγωνιζόμαστε ενάντια στη συμμετοχή και διευκόλυνση της χώρας μας προς ΗΠΑ-ΝΑΤΟ για την διεξαγωγή των πολέμων τους. Αγωνιζόμαστε για την ελεύθερη είσοδο και μετακίνηση των προσφύγων στη χώρα μας και τον κόσμο όλο.

Η αλληλεγγύη είναι το δικό μας όπλο!

ΕΞΩ ΟΙ ΞΕΝΟΙ ΣΤΡΑΤΟΙ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΡΙΑ
ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ
ΚΑΜΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ
ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟ ΚΑΙ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΟΛΟ.

Δείτε το βίντεο από το ΔΙΚΤΥΟ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ:

Πηγή Φωτο & Video: ΔΙΚΤΥΟ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Διαβάστε επίσης:


Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται την ιστοσελίδα μας 273 επισκέπτες