Από νωρίς το πρωί της Δευτέρας έφτασαν στη νέα Δομή Φιλοξενίας Προσφύγων στις Σέρρες, πρόσφυγες από άλλες δομές φιλοξενίας άλλων περιοχών.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, αναμένεται να καταφθάσουν 600 περίπου πρόσφυγες – όλοι τους Γεζίντι – οι οποίοι θα εγκατασταθούν στη νέα δομή φιλοξενίας που βρίσκεται δίπλα στην υπάρχουσα, στις εγκαταστάσεις δηλαδή του πρώην ΚΕΓΕ, όπου ήδη διαβιούν επίσης πρόσφυγες Γεζίντι.

Ένταση το βράδυ της Δευτέρας στη Δομή Φιλοξενίας προσφύγων

Ένταση προκλήθηκε , σύμφωνα με πληροφορίες, το βράδυ της Δευτέρας στη Δομή Φιλοξενίας προσφύγων στις Σέρρες , όπου από νωρίς το πρωί είχαν αρχίσει να καταφθάνουν πρόσφυγες από άλλες δομές και συγκεκριμένα 337 άτομα Γεζίντι και 60 άτομα από την Σομαλία.

Από την πρώτη στιγμή της εγκατάστασής τους οι Γεζίντι πρόσφυγες στην δομή φιλοξενίας των Σερρών ζητούσαν να εγκαθίστανται μόνο Γεζίντι προκειμένου να μην υπάρχουν εντάσεις με πρόσφυγες άλλης εθνικότητας. Οι ίδιες πληροφορίες που μετέδωσε το πρωί η ΕΡΤ Σερρών, αναφέρουν ότι η μεταφορά 60 προσφύγων από την Σομαλία προκάλεσε την αντίδρασής τους , με αποτέλεσμα να σημειωθεί ένταση και να επέμβει η αστυνομία και να ηρεμήσουν τα πνεύματα.

Πηγή: ΕΡΑ ΣΕΡΡΩΝ - Συντάκτης: Δέσποινα Γιαννακίδου

Δείτε το βίντεο από το ΔΙΚΤΥΟ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ:


Διαβάστε επίσης: