2ofestivasl_eves_s.jpgΜια θέση στο ρεκόρ Guinness κατέχουν οι Σέρρες μετά την παρασκευή 7.000 περίπου μπιφτεκιών από βουβαλίσιο κιμά που ζύγιζαν 312,5 κιλά με τη συνεργασία του συλλόγου Εστιατόρων, των Βουβαλοτρόφων της περιοχής, των Αρχιμαγείρων και του «Kerasma», στο πλαίσιο του 2oυ Συνέδριου Γαστρονομίας Νοτιοανατολικής Ευρώπης.
Για το πρωτοφανές αυτό εγχείρημα χρειάστηκαν 300 κιλά βουβαλίσιος κιμάς, 50 κιλά βουβαλίσιο γάλα, 15 κιλά μπαχαρικά και 100 λίτρα λάδι. Πενήντα μάγειροι από τα κρατικά ΙΕΚ πάνω από 2,5 ώρες έπλαθαν και τηγάνιζαν στα 15 τηγάνια τα μπιφτέκια, τα οποία τοποθετήθηκαν σε αλουμινένια δεξαμενή και ζυγίστηκαν. Η πρωτοβουλία των τριήμερων εκδηλώσεων του 2oυ Συνέδριου Γαστρονομίας Νοτιοανατολικής Ευρώπης ανήκει στο Εμποροβιομηχανικό Επιμελητήριο Σερρών και η διοργάνωση έγινε με την στήριξη της Νομαρχίας Σερρών και της Τ Ε.Δ.Κ. Ν. Σερρών .

2ofestivasl_eves_b_01.jpg

Σκοπός του Συνεδρίου ήταν η προβολή του Νομού Σερρών και των επιχειρήσεών του μέσω της ιδιαίτερης τοπικής γαστρονομίας και η αύξηση της εξωστρέφειας και της επισκεψιμότητας. Υπό την αιγίδα του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών και την συνδρομή του Οργανισμού Εξαγωγικού Εμπορίου (ΟΠΕ) και της πρωτοβουλίας «Kerasma» έγινε παρουσίαση και προβολή των επιχειρήσεων των κλάδων Τροφίμων και Ποτών σε εμπορικούς αντιπροσώπους, εκπροσώπους δικτύων διανομής και διαμορφωτές της κοινής γνώμης της Ν.Α. Ευρώπης . Επίσης πραγματοποιήθηκε ζωντανή επίδειξη μαγειρικής από Έλληνες και Ξένους Chefs με σκοπό την προβολή εναλλακτικών δυνατοτήτων χρήσης των τοπικών προϊόντων.


2ofestivasl_eves_b_02.jpg

Πηγή Ert online

Διαβάστε επίσης: