Η υπόθεση αφορά περιστατικό που συνέβη τον Ιούνιο 2018, όταν σε ομάδα του facebook, ένα μέλος της ομάδας, ένας πολίτης που ήταν και πρόεδρος πολιτιστικού συλλόγου ανάρτησε ένα σχόλιο για το Δήμαρχο ενός Δήμου της Κεντρικής Μακεδονίας, αναφέροντας ότι “με την ανοχή του Δημάρχου” συντελέστηκαν κάποιες ενέργειες εντός του Δήμου του απο κάποιο υπουργείο.

Σε αυτό σχόλιο έδωσε αμέσως απάντηση ο Δήμαρχος όχι με διπλωματική γλώσσα, αλλά με χρήση πεζοδρομιακών λέξεων (“είσαι αλήτης, μεγάλος ψεύτης, άθλιε”, κλπ) κατα του σχολιάσαντος πολίτη, κάτω απο τη δημοσίευση του πολίτη στην συγκεκριμένη ομάδα του facebook σε κοινή θέα όλων των 1.300 μελών της ομάδας στην οποία ήταν εγγεγραμμένοι τόσο ο Δήμαρχος όσο και ο πολίτης. Συνέχισε δε, και μέσα απο το messenger ο Δήμαρχος να του προσάπτει επιπλέον κοσμητικά επίθετα (“είσαι εκβιαστής, “τομάρια σαν κι εσένα” κλπ)

Ο θιγόμενος, δια μέσου του Δικηγόρου Βαγενά Φωτίου, άσκησε το Σεπτέμβριο 2018 αγωγή αποζημιώσεως κατα του Δημάρχου. Η αγωγή προσδιορίστηκε να συζητηθεί τον Οκτώβριο 2018 και μετά απο αναβολή, που ζητησε ο εναγόμενος Δήμαρχος, ορίστηκε να συζητηθεί η αγωγή το Δεκέμβριο 2018. Κατα τη δικάσιμο του Δεκεμβρίου, ο εναγόμενος Δήμαρχος ζητησε εκ νέου αναβολή για να συνεκδικαστεί αντίθετη αγωγή του εναντίον του θιγέντος πολίτη για τις αναρτήσεις του, που τις θεωρούσε ο Δήμαρχος προσβλητικές. Δεν έγινε δεκτό το αίτημα δεύτερης αναβολής και δικάστηκε ερήμην.

Η απόφαση εκδόθηκε τον Ιανουάριο 2019 και αφού έκρινε τις εκφράσεις του εναγομένου ότι προσβάλλουν την τιμή και την υπόληψη του πολίτη προς τον οποίο τις απεύθυνε, αναγνώρισε υποχρέωση αποζημίωσης του θιγομένου πολίτη με το ποσό των 5.000€ εκ των οποίων όρισε τα 3.000€ προσωρινώς εκτελεστά. Κατα της πρωτόδικης αποφάσεως άσκησε ο Δήμαρχος έφεση κι αναμένεται στο δεύτερο βαθμό να κριθεί τελεσίδικα η βασιμότητα της αγωγής και το ύψος της αποζημίωσης.

Πηγή: vagenaslaw.gr

Δείτε το βίντεο από το ΔΙΚΤΥΟ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ:

serreslife

serreslife

Διαβάστε επίσης: